Eğitim reformu protestoları: Sorbonne Üniversitesi'ni işgal eden öğrencilere gece baskını

Fransa'da hükümetin şubat ayında meclisten geçirdiği üniversiteye giriş ve eğitim reformunu protesto için öğrenciler tarafından işgal edilen Sorbonne Üniversitesine polis gece operasyon düzenledi.

Yayınlanma: 13.04.2018 - 03:21
Abone Ol google-news


BirGün'de yer alan habere göre, Fransa'da hükümetin şubat ayında meclisten geçirdiği üniversiteye giriş ve eğitim reformunu protesto için öğrenciler tarafından işgal edilen Sorbonne Üniversitesine polis gece operasyon düzenledi.

Gün boyunca binaya girişleri engelleyen polis, yerel saatle 22.00'den sonra tahliye operasyonuna başladı. Üç saat süren pazarlık sonrası binaya giren polis, ikinci katta toplanan öğrencileri göz yaşartıcı gaz kullanarak dışarı çıkardı.

Fransa İçişleri Bakanlığı, gösteri ve işgal eylemleri nedeniyle 4 üniversitenin tamamen, 11'inin ise kısmen eğitim veremez durumda olduğunu bildiriyor.

Ülkedeki Toulouse Jean-Jaures, Montpellier Paul-Valery, Rennes-2 et Paris-8 üniversiteleri öğrenciler tarafından işgal edilmiş durumda. Fransız basını, ülkede 50'ye yakın üniversite veya fakültede protesto ve işgal eylemlerinin sürdüğü haberlerine yer verdi.

Üniversitelerde eğitim reformunu protesto amacıyla başlayan gösteriler, son dönemde demiryolu, enerji, havacılık ve temizlik sektörü çalışanlarının aldığı grev kararlarına destek için de sürdürülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler