Rusya'dan Suriye'ye başlatılan operasyona ilişkin ilk açıklama

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik başlattığı operasyona ilişkin Rusya'dan ilk tepki geldi. Duma'nın Savunma Komitesi Başkanı Şerin "ABD tüm uluslararası kuralları ihlal etti" dedi.

Yayınlanma: 14.04.2018 - 05:08
Abone Ol google-news

<video:957978>

 

ABD Başkanı Donal Trump, Fransa ve İngiltere ile birlikte Suriye'ye yönelik operasyon başlatıldığını duyurdu. Operasyona ilişkin Rus Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi Başkanı Aleksandr Şerin açıklamalarda bulundu. Şerin, "ABD Suriye'ye yönelik saldırılar düzenleyerek tüm uluslararası kuralları ihlal ediyor ve Rusya bunu saldırganlık eylemi olarak görmektedir" dedi.

Şerin, "ABD Başkanı Trump sadece dünya çapındaki bir suçlu değil, ikinci bir Adolf Hitler'dir. Bu, ikinci Belgrad'dır. Bu bir dönüm noktasıdır, egemen bir devlete karşı savaş ilanıdır" dedi.

ZAKHAROVA: BATILI MÜTTEFİKLER, BARIŞ YAKLAŞIRKEN SALDIRDI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye’nin barış için şansı olduğu bir zamanda saldırıya uğradığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Esad rejimine yönelik saldırısına tepki gösterdi. Zaharova, geçen hafta Suriye'de yaşanan şüpheli kimyasal madde saldırına karşılık Suriye'nin başkenti Şam'a yönelik gerçekleştirilen hava saldırısından saatler sonra sosyal medyada yaptığı açıklamada, Suriye'nin barış için şansı olduğu bir zamanda saldırıya uğradığını söyledi.

Zaharova, "İlk olarak Arap Baharı, Suriye halkını test etti. Sonra Suriye ve Irak'taki IŞİD, şimdi de akıllı Amerikan füzeleri. Bağımsız bir ülkenin yıllardır terörist saldırganlığı altındaki başkentine saldırıldı" ifadelerini kullandı. Zaharova, "Barış için şansı olduğu bir zamanda Suriye'nin başkentine saldırmak için anormal olmalısınız" dedi.

"SENARYO UYGULANIYOR"

Twitter'da bir açıklama yayımlayan Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoli Antonov Batılı güçleri "önceden yazılmış bir senaryoyu uygulamakla" suçladı.

 Antonov, "Yine tehdit ediliyoruz. Bu adımların sonuçsuz olmayacağı uyarısı yapmıştık." diye de ekledi.

 Büyükelçi ABD Başkanı Donald Trump'ı televizyondaki açıklamasında Rus mevkidaşı Vladimir Putin'e hakaret etmekle suçladı ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

 Antonov "Dünyanın en büyük kimyasal silah envanterine sahip ülkesi ABD'nin başka ülkeleri suçlamaya hakkı yoktur" diye de ekledi.

RUSYA'NIN ABD BÜYÜKELÇİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Rusya’nın ABD Büyükelçiliği’nden Suriye'ye yönelik başlatılan operasyona ilişkin yapılan açıklamada  “Tehdit ediliyoruz. Bu tip hareketlerin sonuçsuz kalmayacağı konusunda uyarmıştık. Sonuçların bütün sorumluluğu Washington, Londra ve Paris’te.” ifadeleri kullanıldı

Rusya: Suriye'deki Tartus ve Hmeymim üslerimiz hedef alınmadı

 Rusya Savunma Bakanlığı, füze saldırılarında Rusya'nın Suriye'deki hava ve deniz üslerinin hedef alınmadığını açıkladı.

 RIA Novosti Haber Ajansı'nın yayımladığı açıklamada "ABD ve müttefiklerinin gönderdiği güdümlü füzelerden hiçbiri Tartus ve Hmeymim'deki tesisleri koruyan Rus hava savunma sistemlerinin sorumluluk alanına girmedi" denildi.

BÜYÜKELÇİLİKTEN AÇIKLAMA

Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoliy Antonov, Suriye'ye yapılan füze saldırısının sorumluluğunun ABD, İngiltere ve Fransa'ya ait olduğunu bildirdi.

Antonov'un Rusya Büyükelçiliği tarafından yayınlanan açıklamasında, "En kötü endişelerimiz haklı çıktı. Bizim uyarılarımızı duymadılar. Daha önce planlanan senaryo gerçekleştiriliyor. Bizi yeniden tehdit ediyorlar. Biz bu tür eylemlerin sonuçsuz kalmayacağı konusunda uyarıda bulunduk. Tüm sorumluluk Washington, Londra ve Paris'e ait" dedi.

Rusya Devlet Başkanı'nın adresine yapılan saldırılar kabul edilemez olduğunu belirten Antonov, "Geniş çaplı kimyasal silahlara sahip olan ABD'nin diğer ülkeleri suçlama halkı yok" dedi. 

Trump: ABD, İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye'yi vuruyor... Reuters: Şam'da patlama sesleri


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler