Saldırı sonrası Esad'dan ilk açıklama

ABD'nin İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye'ye yönelik operasyon kapsamında Şam, Hama, Humus, Dera ve Süveyda hedef alındı. Gerçekleştirilen saldırı sonrası Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'dan ilk açıklama geldi. Esad, "Batı kontrolü kaybettiği için saldırdı" dedi.

Yayınlanma: 14.04.2018 - 07:10
Abone Ol google-news

<video:957990>


ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye gerçekleştirdiği operasyon sonrası İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Suriye Devlet Başkanı Esad arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, ABD liderliğindeki saldırıların, ‘Batı’nın iç savaşta kontrolünü ve inanılırlığını kaybetmesi sonrasında geldiğini’ söyledi.

İran'ın Suriye'deki Esad rejimine desteğini bildirmek için telefon görüşmesini gerçekleştirdiğini belirten Ruhani, " Esad'ı aradım, yanınızdayız mesajı verdim" dedi.

Esad da, Ruhani'ye, "Batı kontrolü kaybettiği için saldırdı" açıklamasını yaptı.

Hava saldırısı sonrası Beşşar Esad'tan videolu mesaj: Azim sabahı <video:958027>

"Teröristler başarısız olduğunda, ABD, Fransa ve İngiltere müdahale etti"

Resmi Sana Haber Ajansı, adını açıklamayan bir yetkilinin "Teröristler başarısız olduğunda, ABD, Fransa ve İngiltere müdahale etti ve Suriye'ye karşı saldırıya girişti. Suriye'ye karşı Amerikan, Fransız ve İngiliz saldırısı başarısız olacak" dediğini belirtti.

Sana ayrıca füzelerin başkent Şam'ın kuzeydoğusundaki bir araştırma merkezini ve başkentin etrafındaki diğer bazı askeri tesisleri vurduğunu bildirdi. Sana öte yandan Humus'taki askeri depoları hedef alan füzelerin düşürüldüğünü de açıkladı.

Suriye: Atılan 30 füzenin üçte biri imha edildi

Suriye hükümeti, füze saldırsı öncesi tüm askeri üslerin tahliye edildiğini ve şu anda hasarın gözden geçirildiğini bildirdi.

Bir yetkili Reuters Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada "Saldırı öncesi Ruslar'dan uyarı aldık ve tüm askeri üslerimiz birkaç gün önce boşaltıldı. 30 dolayında füze fırlatıldı ve üçte biri imha edildi." dedi.

"OPCW'nin çalışmaları önlenmek istendi"

Suriye Dışişleri, saldırının Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) bugün Duma'da kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığını belirlemek için yapacağı çalışmaları engellemek için gerçekleştirildiğini duyurdu.

"Sanırım 3 sivil öldü"

Suriye Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Ali Mayhub gerçekleştirilen saldırıya ilişkin "Sanırım humus yakınlarında 3 sivil öldü" dedi.

Suriye Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Ali Mayhub'un yaptığı açıklama şu şekilde:

"Çok sayıda askeri hedefi vurdular. Labaratuar ve eğitim merkezlerimiz imha edildi. Humus yakınlarında 3 sivil öldü. Bu haksız saldırıya karşı kendimizi savunmaya devam edeceğiz. "

Suriye: Kimyasal uzman heyetinin gelmesi gecikirse Batı'yı sorumlu tutarız

Rusya: Suriye'de kimyasal saldırı yok, İngiltere propagandası var

HAVA SALDIRISI SONRASI HALK SOKAĞA ÇIKTI

<video:957999>

Suriye'ye operasyon 3'lü ittifakı çatlattı

Fotoğraflarla Suriye'ye hava operasyonu... BBC: Şam'da her şey normal

Putin: ABD zehirli madde kullanma senaryosunu bahane olarak kullandı

Suriye operasyonuna dünyadan ilk tepkiler

ABD'nin saldırı bahanesi... Suriye'de savaşın eşiğine nasıl gelindi?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler