BM ve NATO Genel Sekreterlerinden Suriye'ye operasyon sonrası ilk açıklama

Birleşmiş Milletler ve NATO'dan ilk açıklamalar Genel Sekreter düzeyinde geldi. BM Genel Sekreteri António Guterres ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg açıklama yaptı.

Yayınlanma: 14.04.2018 - 07:58
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Donald Trump, sabaha karşı Amerikan ordusuna Suriye'deki kimyasal silah tesislerini vurması için emir verdiğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Suriye'de birden fazla hedefin vurulduğunu bildirdi.

Suriye'den operasyona ilk tepki: Teröristler başarısız olunca müttefikler saldırıya geçti

Suriye'ye askeri müdahaleyi destekleyen ve karşı çıkan ülkeler

Trump'ın açıklamasının ardından Birleşmiş Milletler ve NATO'dan ilk açıklamalar Genel Sekreter düzeyinde geldi. BM Genel Sekreteri António Guterres ve NATO Genel  Sekreteri Jens Stoltenberg açıklama yaptı.

BM Genel Sekreteri'nden itidal çağrısı

 BM Genel Sekreteri António Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nin üç daimi üyesi olan ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'de düzenlediği saldırılarla ilgili haberleri takip ettiğini söyledi ve bu ülkelere "Birleşmiş Milletler Şartı ve genel olarak uluslararası hukuka uyma zorunlulukları olduğu" uyarısında bulundu.

 Guterres "Güvenlik Konseyi'nin başlıca sorumluluğu uluslararası barış ve güvenliğin korunmasıdır. Konsey üyelerine birleşme ve bu sorumluluğu yerine getirme çağrısı yapıyorum. Tüm üyelerden bu tehlikeli koşullarda itidalli davranmaları ve durumu daha da gerecek ve Suriye halkının çektiği acıyı arttıracak adımlardan kaçınmalarını istiyorum." dedi.

 NATO Genel Sekreteri'nden saldırıya destek

 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg saldırıların "Suriye rejiminin Suriye halkına kimyasal silahlarla saldırma kabiliyetini azaltacağını" söyledi.

Pentagon'dan Suriye'ye operasyon açıklaması: Kanıtlar dün elimize geçti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler