Theresa May, hava harekatının amacını açıkladı

Suriye'ye başlatılan hava harekatına ilişkin açıklamalarda bulunana İngiltere Başbakanı Theresa May, saldırının Suriye'deki iç savaşa müdahil olmayı amaçlamadığını söyledi.

Yayınlanma: 14.04.2018 - 11:47
Abone Ol google-news

İngiltere Başbakanı Theresa May, Suriye'ye yönelik başlatılan hava harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

May, Suriye hükümetinden başka hiçbir grubun Duma'da geçen hafta düzenlendiği belirtilen kimyasal silah saldırısını düzenlemiş olamayacağını ileri sürerek, "Suriye rejiminin kendi halkına karşı kimyasal silah kullanmak konusunda korkunç bir sicili olduğunu biliyoruz" dedi.

May ayrıca, Suriye hükümetine karşı harekete geçmenin "hem haklı hem de yasal olduğunu" iddia ederek, saldırının Suriye'deki iç savaşa müdahil olmayı amaçlamadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı May ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May'le bir telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan-May görüşmesinde Suriye'deki gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, Suriye'deki son gelişmeler ele alındı. İngiltere Başbakanı May'in Suriye rejimine karşı düzenledikleri operasyon hakkında bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye'nin kimyasal silahların kullanımını öteden beri net bir şekilde kınadığına dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye rejiminin gerek kimyasal gerek konvansiyonel silahlarla gerçekleştirdiği zulmün sona erdirilmesi ve Suriye halkının kalıcı barış ve huzuru için tek yolun siyasi çözüm olduğunu belirtti. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgede gerilimin daha fazla tırmandırılmamasının önemini de vurguladığı kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon