BM Güvenlik Konseyi Suriye için acil toplandı: Rusya'nın tasarısı kabul edilmedi

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Suriye'deki son gelişmeler sonrası Rusya'nın çağrısıyla acil gündemle toplandı. Rusya'nın Suriye tasarısı BMGK'de kabul edilmedi.

Yayınlanma: 14.04.2018 - 18:37
Abone Ol google-news

BM Güvenlik Konseyi ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik başalttığı operasyona ilişkin acil toplandı. Oturumun başında bir konuşma yapan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Konsey üyesi tüm ülkelere, itidallı davranmaları ve Suriye'de gerginliği artırıcı adımlardan kaçınmaları çağrısı yaptı.

'ABD TERÖRİSTLERE GÖZ YUMUYOR'

Toplantıda söz alan Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya "ABD Suriye'deki eylemleriyle insani felaketi daha da kötüleştiriyor ve teröristlere göz yumuyor" ifadesini kullandı.

ABD TEMSİLCİSİ: İNTİKAM ALMAK İÇİN HAREKETE GEÇİLMEDİ

 BM Güvenlik Konseyi’nin defalarca düzenlenen toplantılarda konuşmaktan başka bir şey yapmadığını söyleyen BM ABD Daimi Temsilcisi Nikki Haley, dün gece 3 ülkenin intikam almak ve birilerini cezalandırmak için değil, yalnız kimyasal silah kullanımına karşı oldukları için harekete geçtiğini söyledi. Gerçekleşen hava saldırısının açık bir mesaj taşıdığını söyleyen Haley, “ABD Esad’ın kimyasal silah kullanmasına izin vermeyecek” ifadelerini kullandı. Diplomasiye defalarca şans verdiklerini söyleyen ABD'li Sözcü, düzenlenen saldırılarda Esad rejimine ait tüm kimyasal silah merkezlerinin imha edildiğini belirtti. 

Rusya'nın tasarısı kabul edilmedi

ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye düzenlediği hava saldırısı sonrası, Rusya’nın acil çağrısı ile toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Rusya’nın sunduğu kınama isteği tasarısını reddetti.  

Suriye operasyonuna dünyadan ilk tepkiler

ABD'nin saldırı bahanesi... Suriye'de savaşın eşiğine nasıl gelindi?

Rusya'dan Suriye'ye başlatılan operasyona ilişkin ilk açıklama

 Rusya: Suriye'de kimyasal saldırı yok, İngiltere propagandası var

İngiltere, Suriye'ye müdahaleye katılma kararı aldı

Doğu Guta'da bir kimyasal silah laboratuvarı bulunduğu iddiası

ABD'den kimyasal silah açıklaması: Kanıtlar elimizde

Macron: Esad'ın kimyasal silah kullandığına dair kanıtımız var


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler