Trump'ın yeni Suriye tweet'inde 'Görev Tamamlandı' tepkisi

ABD Başkanı Donald Trump Suriye saldırısı hakkında yeni bir tweet attı.

Yayınlanma: 15.04.2018 - 15:31
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Donald Trump Suriye operasyonu konusunda yeni bir tweet attı. Trump, "Suriye baskını harika bir şekilde gerçekleştirildi" derken, ABD medyasında 'Görev Tamamlandı' (Mission Accomplished) ifadesinin kendisi tarafından kullanılmasına yönelik eleştirilere sert çıktı. Trump, tartışma yaratan 'Görev Tamamlandı' ifadesinin harika bir askeri terim olduğunu iddia etti. Öte yandan, ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Joni Ernst, Trump'ın Suriye'de 'daha ileri' gitmesi durumunda ABD Kongresi ile çalışması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

"Suriye harekatı o kadar mükemmel bir şekilde gerçekleştirildi ki 'Sahte Haber Medyası'nın bunu küçültmek için kullanabileceği tek şey benim 'Görev Tamamlandı' terimini kullanmamdı. Bunu kaçırmayacaklarını biliyordum ama bunun harika bir askeri terim olduğunu hissettim, geri getirilmeliydi. Daha sık kullanın!"

2003 YILINDA BUSH KULLANMIŞTI

Bu söylemi son olarak Cumhuriyetçi Başkan George W. Bush, 2003 yılında USS Abraham Lincoln isimli uçak gemisinde yaptığı konuşmada “Irak'ta görev tamamlandı” şeklinde kullanmış, ancak Irak'taki operasyonlar yıllarca sürmüştü.

Emperyalistler vurdu, AKP alkışladı

ABD'nin vurduğu tesisler ilk kez uydudan görüntülendi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon