ETA'dan tarihi özür

ETA'dan tarihi özür geldi: Çok fazla acıya ve telafisi mümkün olmayan zarara neden olduk. Ölenler, yaralananlar ve ETA'nın eylemlerinin tüm kurbanlarının önünde saygıyla eğiliyoruz. Samimi olarak pişmanız...

Yayınlanma: 20.04.2018 - 09:26
Abone Ol google-news

Bask ayrılıkçı örgütü ETA, sebep oldukları "acı" ve "zarar" için özür diledi. Örgüt, bağımsız bir devlet kurmak adına yol açtığı üzüntüler için tüm mağdurlardan af diledi.

Gara gazetesine resmi bir açıklama yapan ETA şöyle dedi: "Çok fazla acıya ve telafisi mümkün olmayan zarara neden olduk. Ölenler, yaralananlar ve ETA'nın eylemlerinin tüm kurbanlarının önünde saygıyla eğiliyoruz. Samimi olarak pişmanız."

2011'de daimi bir ateşkes ilan eden ETA'nın kendini bu hafta fesh etmesi bekleniyor

Örgütün silah bırakma sürecini denetleyen Uluslararası Temas Grubu'nun sözcüsü Agus Hernan, geçtiğimiz günlerde ETA'nın haziran ayında "nihai olarak, açıkça ve kesin bir şekilde" kendini fesh edeceğini söylemişti. Fesihin bu hafta gerçekleşmesi bekleniyor.

ETA, İspanya'nın 2.2 milyon nüfuslu Bask bölgesinde, Francisco Franco'nun diktatörlüğünü sırasında, 1959 yılında kurulmuştu. Örgüt, 1968-2011 arasında gerçekleştirdiği eylemlerde en az 829 kişinin ölümüne sebep olmuştu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler