Serj Tankian'dan Ermenistan yorumu: Renkli devrim terminolojisinden kurtulun

System of a Down grubunun Ermenistan kökenli solisti Serj Tankian, Ermenistan'daki protestoları değerlendirdi. Tankian sokaktaki eylemcilerin 'renkli devrim terminolojisi'ni kullanmaması gerektiğini söyledi

Yayınlanma: 22.04.2018 - 09:37
Abone Ol google-news

System of a Down grubunun Ermenistan kökenli solisti Serj Tankian, Ermenistan'ın hiçbir ülkeye bağımlı olmaması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Dinlemek isterseniz birkaç tavsiyem var. Birincisi: Renkli devrim terminolojisinden kurtulmak çünkü bu terminoloji genelde Doğu- Batı mücadelesini yansıtır. Mücadelemiz ne Doğu ne de Batı için. Sadece adalet ve ilerici bir değişim için."

Tankian, eylemcilerin adaletsizlik, yolsuzluk ve çevre kirliliğini ortadan kaldıracak ve eylemcileri barışçıl protestolarına devam etmeleri konusunda yüreklendirecek net taleplerden oluşan bir reform paketi hazırlaması gerektiğini belirtti.

MECLİS TARAFINDAN SEÇİLEN İLK DEVLET BAŞKANI

Ermenistan'da 13 Nisan'da, eski devlet başkanı Serj Sarkisyan'ın yeniden görevlendirilmesine karşı başlayan eylemler çok sayıda şehre yayılmıştı.

Muhalefet lideri Nikol Paşinyan, çarşamba günü yaptığı açıklamada Ermeni kökenli Fransız şarkıcı Charles Aznavour'u sokak eylemlerine katılması için Ermenistan'a davet etmişti.

Sarkisyan, 9 Nisan tarihinde yeniden seçilmişti. Böylece ülke başkanlık sisteminden parlementer sisteme geçtiğinden beri ilk defa, meclis tarafından seçilerek görevlendirilen ilk devlet başkanı olmuştu. (Kaynak: Sputnik)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler