İsrail'i eleştirdi görevden alındı

CNN muhabiri Diana Magnay, İsrail'in Gazze'yi bombalamasını bir tepeden izleyen İsraillilerin kendisini tehdit etmesinin ardından Twitter’dan verdiği tepki üzerine Moskova’ya gönderildi.

Yayınlanma: 19.07.2014 - 09:16
Abone Ol google-news

CNN deneyimli muhabiri Diana Magnay, İsrail’in Gazze'ye yönelik ağır bombardımanını canlı yayınla aktardığı esnada bir tepe üzerinde bombardımanı izlemek üzere toplanan ve saldırılara alkışlar ve sevinç çığlıklarıyla karşılayan İsraillilerin kendisini tehdit etmesinin ardından Twitter’dan verdiği tepki üzerine Moskova’ya gönderildi.

Magnay, CNN’de perşembe günü İsrail-Gazze sınırını gören bir tepeden yaptığı canlı yayın sırasında, yakınlarında bulunan İsraillilerin, Gazze’ye her bomba atılışında sevinç çığlıklarının duyulmasının ardından, kendisini tehdit etmeleri üzerine tepkisini Twitter’dan göstermişti.



Deneyimli muhabir, twitter hesabından yaptığı açıklamada, haberi sunarken “yanlış bir şey anlatması halinde aracının tahrip edileceği” şeklinde tehdit edildiğini belirten Magnay, bombardımanı izleyen İsrailleler için “pislikler” kelimesini kullandı.

Kişisel hesabından “Sderot’un yukarısındaki tepede bulunan İsrailliler bombalar Gazze’ye düştükçe sevinçle bağırıyorlar, ‘eğer yanlış birşey anlatırsam aracımızın tahrip edileceğiyle” tehdit ediyorlar. Pislikler” yazan Magnay, kısa bir süre sonra yazdıklarını silse de 200’den fazla kişi Magnay’in yazdıklarını “retweet” yaptı.

Huffington Post’a konuşan CNN sözcüsü de “Canlı yayından önce ve esnasında tehdit edilince, Diana Twitter’dan sinirli bir tepki verdi” yorumunda bulundu. Sözcü Magnay’in yeni görev yerinin Moskova olduğunu kaydetti.

Diana’nın kullandığı üsluptan pişmanlık duyduğunu belirten sözcü, “O gruptakiler haricinde kimseyi incitmeye çalışmadığına eminim. Magnay ve CNN olabilecek herhangi bir kırgınlık için özür diliyor” dedi.

Öte yandan 2009 yılındaki İsrail işgalini ve 2012 yılındaki Gazze'ye yönelik bombardımanı en etkili veren isimlerden biri olan NBC News’in muhabiri Ayman Mohyeldin’de Gazze sahilinde 4 çocuğun ölümüne neden olan İsrail’in hava saldırısını yakından şahit olması ve sonrasında attığı sosyal medyadaki paylaşımlarının ardından geri çekilmişti. NBC yönetimine yakın özel kaynaklar ABD medyasına yaptıkları açıklamada, Ayman Mohyeldin'in İsrail'in kara saldırısı başlatacağı için ''güvenlik gerekçesiyle'' çekildiğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler