Gazze'de ölü sayısı 400'ü geçti

İsrail ordusunun Gazze'nin Şucaiyye Mahallesi'ndeki saldırısında en az 60 Filistinlinin öldüğü, 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarında ise hayatını kaybedenlerin sayısının 420'ye yükseldiği bildirildi.

Yayınlanma: 20.07.2014 - 11:25
Abone Ol google-news

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra Şifa Hastanesinde yaptığı basın açıklamasında, "İlk yardım ekipleri, Şucaiyye Mahallesi'nde yıkılan evlerden 17'sinin çocuk, 14'ünün kadın 60 kişinin cesedini çıkardı, 210 kişiyi de hastanelere taşıdı" diye konuştu.

Kudra, İsrail'in Gazze'ye yönelik aralıksız saldırılarından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 420'ye, yaralı sayısı ise 3 bine ulaştığını söyledi. 

Şucaiyye'deki 2 saatlik ateşkes sona erdi

Kızılhaç'ın sunduğu ve İsrail'in kabul ettiği "Gazze'nin Şucaiyye Mahallesi'nde 2 saatlik ateşkes" sona erdi.

Gazze'nin Şucaiyye Mahallesi'nde 2 saatlik ateşkesin sona ermesinin ardından İsral ordusunun hava ve kara saldırıları tekrar başladı.

İsrail'in Gazze'nin doğu mahallelerine hedef gözetmeksizin düzenlediği saldırılar nedeniyle sivillerin bölgeden daha güvenli yerlere kaçışı da sürüyor.

Saldırıda hayatını kaybedenler arasında kadın ve çocukların yanı sıra bir basın mensubu ve bir sağlık görevlisi de bulunuyor.

İSRAİL BİR GAZETECİYİ DAHA ÖLDÜRDÜ

İsrail ordusu, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla askeri saldırı başlatmış, Perşembe akşamı da bölgeye karadan saldırıya geçmişti.

Filistin'de 3 gün yas ilan edildi

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Gazze'de 60 kişinin öldüğü Şucaiyye katliamının ardından ülkede 3 gün yas ilan etti. Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Bahreyn'de bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze'de 60 kişinin öldüğü ve 420 kişinin yaralandığı Şucaiyye katliamı sonrası, 3 gün yas ilan etti.

Filistin hükümet binalarında ve yurt dışı temsilciliklerinde bayrakların 3 gün boyunca yarıya indirileceği belirtilen haberde Abbas'ın, "Uluslararası toplum, İsrail saldırılarını durdurmak ve ateşkes için acilen devreye girmeli" ifadelerine yer verildi.

Gazze'de gıda ve ilaç stoku tükendi



Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu depolarında gıda ve ilaç stokunun tükendiği bildirildi.

Gazze'deki Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Direktörü Robert Turner, Şifa Hastanesi'nde yaptığı basın açıklamasında,  "Gazze'deki ajans depolarında evlerini terk eden insanlar için ihtiyaç olan gıda ve ilaç stogu tükenmiştir" dedi.

Turner, "Dün gece itibariyle 6 okula 65 bin insan sığındı. Bugün bu rakamın 85 bine yükselmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Suriye ve Ürdün'deki BM Mülteciler Yüksek Komiserliklerinden yardım talebinde bulunacaklarını ifade eden Turner, İsrail ordusunun bu sabah Gazze'nin doğusuna düzenlediği saldırıları kınadı.

İsrail ordusu, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla Gazze’ye başlattığı askeri operasyonun ardından, Perşembe akşamı da bölgeye karadan saldırmaya başlamıştı.

Kassam Tugayları: 14 İsrail askerini öldürdük

Öte yandan Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, "Mücahidlerimiz, bu sabah Gazze'nin doğusundaki et-Tuffah Mahallesi'nin doğusuna doğru ilerlemeye çalışan İsrail güçlerine mayınlı pusu kurarak, 14 İsrail askerini öldürmeyi başarmıştır" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, İsrail ordusuna ait askeri gücün araçlarıyla daha önce hazırlanmış mayınlı bölgeye girmesinin ardından mayınların patlatıldığı ve daha sonra askerleri taşıyan araçların yanına gidip kapıları açılarak içindeki 14 askerin infaz edildiği belirtildi.

Kassam Tugayları tarafından daha önce yapılan yazılı açıklamada, dün 14 İsrail askerinin Kassam Tugayları tarafından düzenlenen operasyonlarda hayatını kaybettiği bilgisi verilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler