Sigara firmasına rekor tazminat

Kocası akciğer kanserinden ölen kadın 6 yıllık hukuk mücadelesini kazandı. Sigaranın tehlikeleri konusunda halkı bilgilendirmemekle suçladığı şirketi tazminata mahkûm ettirdi.

Yayınlanma: 21.07.2014 - 09:11
Abone Ol google-news

ABD'de ikinci büyük sigara şirketi RJ Reynolds Tobacco Company, akciğer kanserinden ölen bir tiryakinin karısına 23.6 milyar dolar tazminat ödeyecek. BBC'nin haberine göre Cynthia Robinson, 1996'da kocasının 36 yaşındayken akciğer kanserinden ölmesi üzerine 2008'de Florida'daki mahkemede şirkete tazminat talebiyle dava açtı.

"BU KARAR BİR MESAJ OLSUN"

Yargı sürecinde Robinson, RJ Reynolds'un sigara içmenin tehlikeleri konusunda tüketicileri bilgilendirmekte ihmalkâr davrandığını savundu. Robinson'un avukatları, bu ihmalkarlığın, müvekkilin kocası Michael Johnson Sr'nin, "bağımlı" olduktan ve birçok kere sigara bırakmaya çalıştıktan sonra akciğer kanserine yakalanmasına neden olduğunu söyledi. Mahkeme, şirketin davacıya 23.6 milyar dolar tazminat ödemesini kararlaştırdı. RJ Reynolds avukatı Jeffery Raborn ise, "Bu karar, makulluk ve adillik çizgisinin çok ötesinde ve sunulan kanıtla büsbütün tutarsız" açıklamasını yaptı. Robinson'un avukatı Willie Gary ise kararın, RJ Reynolds'a ve diğer sigara şirketlerine, masum insanların yaşamlarını riske atmaya son vermek zorunda olduklarına dair mesaj vermesini umduklarını belirtti. (Sabah)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler