Şecaiye vahşeti

İsrail, Gazze'de bir mahalleyi bombaladı. Evlerde katliam görüntüleri var.

Yayınlanma: 21.07.2014 - 09:38
Abone Ol google-news

İsrail Gazze’nin Şucaiyye mahallesinde insani gerekçelerle ilan edilen iki saatlik ateşkese uymadı. İsrail’in Şucaiyye’ye ateşkes önerisinden önce hedef gözetmeksizin düzenlediği saldırıda da 60’tan fazla kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 400 kişinin de yaralandığı bildirildi. Saldırıda Cabir adlı bir sağlık görevlisi ile Halid Hamed (25) bir gazetecinin öldüğü bildirildi. Yardım ekiplerinin Şucaiyye’de kurtarma çalışmaları yaparken bölgeyi bombalayan İsrail, Kızılhaç’ın mahallede iki saatlik ateşkes önerisini kabul ettiğini açıklamıştı. İsrail ordu sözcüsü Peter Lerner, İsrail ordusunun Kızılhaç’ın sunduğu ateşkes teklifini onayladığını ifade ederek Şucaiyye’deki ateşe ara verileceğini belirtmişti. İsrail’in ateşkesi Hamas’ın füze atışı nedeniyle bozduğu ileri sürülürken ABD Dışişleri Bakanı John Kerry bir kez daha Hamas’ı suçlayarak örgütün “bütün ateşkes girişimlerini reddettiğini” ileri sürdü. Keryy, “ABD tamamen İsrail’in kendini savunma hakkını desteklemektedir” dedi.

EVLERDE KATLİAM GÖRÜNTÜLERİ VAR: GAZZE'DEN SON FOTOĞRAFLAR...

Ambulansları vuruyor

Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail’in Şucaiyye, Tuffah ve Zeytun mahallelerinde sivil yerleşim birimlerini hedef aldığı şiddetli top atışları sırasında özellikle bölgeye gelen ambulansları ve ilk yardım birimlerini vurduğunu belirtti. İsrail ordusunun bölgeye karadan ve havadan düzenlediği saldırıların ardından ambulansların yetersiz kalması ve bölgeye ulaşamaması nedeniyle Gazzeliler, kendi imkânlarıyla yaralıları hastaneye taşımaya çalışıyor. Binlerce Filistinlinin bombardıman bölgelerinden kaçtığı belirtilirken Gazze sokaklarının cesetlerle dolu olduğu kaydedildi. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Şucaiyye mahallesine girmeye çalışan bir İsrail tankını, “Şuvaz 4” (alev) tipi güçlü patlayıcı ile kullanılamaz hale getirdiği belirtildi. İzzeddin el-Kassam Tugayları, 24 İsrail askerinin, dün sabah Gazze’nin doğusunda pusuya düşürülerek öldürüldüğünü açıklarken İsrail ordusu Kassam Tugayları’yla yaşanan çatışmada subay Amotz Greenberg ve asker Adar Bersano’nun yaşamını yitirdiği, Golani Tugayı Komutanı Gassan Alian’ın da yaralandığını belirtti. İsrail Savunma Bakanlığı’nın Gazze tarafına geçmek isteyen tüm yabancı gazetecilere, “herhangi bir ölüm ve yaralamalı olaya maruz kalmaları halinde tüm sorumluluğun kendilerinde olacağının” ifade edildiği bir form imzalattığı belirtildi. Gazeteci, sivil toplum kuruluşu mensupları ve Birleşmiş Milletler (BM) görevlilerinden oluşan bir grubun, Erez Sınır Kapısı’nda beklediği kaydedildi.

Yardım sıkıntısı

İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de tıbbi malzeme eksikliği ve elektrik kesintisi nedeniyle “büyük felaket” uyarısı yapıldı. Filistin Sağlık Bakanlığı Eczacılık Genel Müdürü Eşref Ebu Mehadi, “depolardaki tıbbi malzemeler tamamen tükendi. Elimizde sadece birkaç gün idare edebileceğimiz kadar malzeme var” dedi. İntravenöz sıvılar, anestezik ilaçlar gibi tıbbi malzemelere büyük ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Ebu Mehadi, uluslararası ve Arap kuruluşlara sorumluluk taşıma ve Gazzeli yaralılar için gerekli yardımı yapma çağrısında bulundu. Sağlık Bakanlığı Mühendislik ve Bakım Genel Müdürü Besam el-Hamadin ise hastanelerde elektrik kesintisi problemi yaşadıklarını belirtti. Gazze’nin kuzeyindeki Kemal Advan ve Beyt Hanun hastanelerinde iki gündür elektrik olmadığını ifade eden Hamadin, uluslararası kuruluşlardan elektrik vermesi için İsrail’e baskı yapmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler