ABD’li general: Gerçek İslam bu değil, asıl mücahit biziz

Amerika Birleşik Devletleri ABD Deniz Kuvvetleri Komutanı General Robert Neller, Deniz Kuvvetleri Bakanlığında gazetecilere brifing verdi.

Yayınlanma: 06.05.2018 - 09:33
Abone Ol google-news

Taliban ile mücadelede Afgan ordusuna destek için Afganistan’a ek asker gönderilip gönderilmemesi Trump yönetiminin tartışma konularından biriyken ABD Deniz Piyadeleri Komutanı Robert Neller’in geçen çarşamba günü düzenlenen bir basın toplantısında “ABD Kuvvetleri ve Afgan partnerlerinin Afganistan’ın mücahitleri olduğu” yönündeki sözleri şaşkınlık yarattı.

Deniz Kuvvetleri’nin düzenlediği basın toplantısında konuşan Neller, ABD’nin Afganistan’daki stratejisi ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Biliyorsunuz kendini özgürlük savaşçısı, mücahit olarak tanımlayan teröristlerle savaşıyoruz. Mücahit değiller, adi suçlular. Bunun Arapça karşılığı ‘Tekfir’ olmalı. Onlar dönekler. İslam’ın arkasına saklanıyorlar. Uyuşturucu satıyorlar. Masum insanları öldürüyorlar. Gerçek İslam bu değil. Afgan ordusu ve Amerikalılar olarak biz mücahitiz. Mesaj bu.” Neller ayrıca “siyasi bir çözüm olmalı. Afgan hükümetinin Taliban ile uzlaşma çabalarını destekliyoruz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler