Şehirde yarım tonluk bomba alarmı

Hong Kong'da bir inşaat alanında ortaya çıkarılan II. Dünya Savaşı bombası nedeniyle bugün büyük bir tahliye gerçekleşti.

Yayınlanma: 11.05.2018 - 09:20
Abone Ol google-news

 

Hong Kong'da bir inşaat alanında ortaya çıkarılan II. Dünya Savaşı bombası nedeniyle bugün büyük bir tahliye gerçekleşti. Hong Kong polisi, bu yıl aynı bölgede bulunan üçüncü bomba olduğunu açıkladı.

Polis, 450 kilogram ağırlığındaki bombayı güvenle imha edebilmek için finans merkezi olan Wanchai semtinden 1200 kişiyi tahliye etti; dükkanlar, lokantalar ve plazalar boşaltıldı.

70 yılı aşkın bir süredir orada gömülü olan bomba, perşembe akşamı, metro istasyonu inşaatında çalışan işçiler tarafından tespit edildi. Güvenlik güçleri, keşfedilen bombanın geçtiğimiz Ocak ayında aynı semtte bulunan diğer iki bombayla aynı model olduğunu belirtti.

Hong Kong'da daha önce de aynı dönemden kalan silahlar bulunmuştu. 2016 senesinde, trekking yapan bir kişi, Happy Valley semtinde çok sayıda el bombası ve iki adet havan mermisine rastlamıi; 2014'te ise polis yaklaşık bir ton ağırlığındaki bir II. Dünya Savaşı bombasını başarıyla etkisiz hale getirmişti.

İmha ekibinden Lai Ngo-yau, bombanın stabil olmadığını ve çok dikkatli bir şekilde çalışmaları gerektiğini belirtti: "Diğer iki bomba yatay bir şekilde yerleştirilmişti, bu bomba ise dikey. Bombanın üçte ikisi toprağa gömülü, dolayısıyla imha işlemine başlamadan önce bombanın en azından bir kısmını daha topraktan çıkarmalıyız".

Hong Kong, II. Dünya Savaşı sırasında Japonlarla Müttefik kuvvetler arasında şiddetli muharebelere sahne olmuştu. 1941 senesinde ise bölge ABD'nin yoğun bombardımanına maruz kalmıştı.

Geçtiğimiz ay da Berlin'de, yine II. Dünya Savaşı'ndan kalma bir bomba bulunmuş ve şehir merkezi boşaltılmıştı.

<haber-yatay:961216,961537>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler