Tarihi geçmiş et skandalı büyüyor

Çin'in doğusundaki Şanghay kentinde ABD'li ünlü fast food zincirlerine bir şirketin tarihi geçmiş et sağladığının ortaya çıkmasının ardından ülke genelinde genel bir soruşturma başlatıldı.

Yayınlanma: 22.07.2014 - 10:12
Abone Ol google-news

Çin Gıda ve İlaç İdaresi, ülke genelindeki yerel otoritelere küresel fast food zincirlerine et sağlayan "Husı" şirketinin bağlı olduğu ABD'li "OSI Group"a ait Hıbey, Şandong, Hınan, Guangdong ve Yünnan eyaletlerinde bulunan tüm gıda fabrikalarının denetlenmesini istedi.

Kuruluşun bu fabrikalarda et kaynakları başta olmak üzere gıda işlem süreçlerini yakından izleyeceği ve yasa dışı bir durumda sert cezalar vereceği açıklandı.

Ülkenin güneyindeki Guangdong eyaleti ise Şanghay Husı şirketine ait tüm etlerin dağıtımın durdurulduğunu ve incelemeye alındığını duyurdu.

Ülkenin ekonomi başkenti Şanghay'da bulunan "Husı" adlı şirketin, eski tarihli dana ve tavuk etlerini tekrar işlemden geçirip yeniden paketlediği, küresel fast food zincirlerine bayat et sağladığı öne sürülmüştü. Bunun üzerine gıda otoriterleri konuyla ilgili soruşturma açmıştı.

Şanghay Gıda ve İlaç İdaresi, şirketin operasyonlarının durdurulmasını ve şehir genelinde raflarda duran ürünlerinin toplatılması talimatını vermişti.

Dünyaca ünlü küresel fast food zincirlerine sağlanan etlerin "bayat olduğu" ülke medyası ve kamuoyunda hızla yayılmış ve büyük tepki toplamıştı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler