İngiliz milletvekilinden Erdoğan'a çok sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Londra ziyareti ve İngiltere Başbakanı Theresa May ile imzaladıkları savaş uçağı alım anlaşması, muhalif milletvekillerinin tepkisini çekti. İşçi Partisi Milletvekili David Lammy, kişisel twitter hesabından 'Erdoğan, gazetecileri hapse atan, zalim bir baskı ve işkence rejimi kuran, Kürtleri katleden bir diktatör ve tiran..' tepkisini paylaştı.

Yayınlanma: 14.05.2018 - 16:33
Abone Ol google-news


Ziyarete gösteren Tottenham milletvekili David Lammy, “Midemi bulandırıyor” ifadelerini kullanırken; Yeşiller Partisi Eş Genel Başkanı ve Brighton Milletvekili Caroline Lucas da Türkiye ile İngiltere arasındaki silah anlaşmalarını eleştirdi. 

Kişisel Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan İşçi Partisi Tottenham Milletvekili Lammy, “Hükümetimizin bu hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan için kırmızı halı sermesi ve ona daha çok silah satmaya çalışması midemi bulandırıyor. O, gazetecileri hapse atan, zalim bir baskı ve işkence rejimi kuran, Kürtleri katleden bir diktatör ve tiran” dedi.

"Aynı insanlar, despotik diktatör Erdoğan’ın önünde yaltaklanarak..."

Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılışının oylandığı referandumu hatırlatan Lammy, “2016’da, ayrılıkçıların Türkiye’nin ne kadar korkunç olduğunu ve AB’ye katılması ihtimalinin ne kadar kötü olduğunu söylemesini hatırlayın, ki bu hiçbir zaman gerçekleşmeyecek. İki yıl ileri sarın ve şimdi aynı insanlar, despotik diktatör ve insan hakları ihlalcisi Erdoğan’ın önünde yaltaklanarak ona daha da çok silah satmaya çalışıyorlar” diye ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler