Londra'da Erdoğan'a ifade özgürlüğü protestosu

Erdoğan'ın İngiltere Başbakanı Theresa May ile yapacağı görüşme öncesi Downing Sokağı'nda toplanan RSF üyeleri ve PEN İngiltere temsilcileri "Free Turkey Media" dövizleri taşıdı.

Yayınlanma: 15.05.2018 - 23:25
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İngiltere Başbakanı Theresa May görüşmesinden önce İngiltere başbakanlık binasının bulunduğu Downing Sokağı'nda toplanan protestocular Erdoğan karşıtı sloganlar attı. Portestocuların sloganlarının ardınan İngiliz polisi müdahalede buldundu. 

PEN İngiltere, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) ve Londra'da yaşayan Türkiyelilerin katıldığı protesto da RSF, Türkiye'de 100'den fazla gazetecinin tutuklu bulunduğunu, 140 yayın organının kapatıldığını ve en az 889 basın kartının iptal edildiğini hatırlattı. 

RSF İngiltere Direktörü Rebecca Vincent, Türkiye'ye tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı yaparak, ülkenin yakında bir erken seçime gideceğini hatırlattı. 

Vincent, Downing Sokağı'nda yaptığı konuşmada "İngiltere'de Erdoğan'a kırmızı halı seriliyor bu utanç verici" dedi ve ekledi: 

"Olağanüstü hal rejimi haltında insanlar bağımsız bilgiye ulaşamıyor, bu koşullar altında ve bu kadar kısa bir kampanya süreciyle insanlar resmin tamamını göremeden oy kullanacak".

(Kaynak: Bianet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler