İsrail katliamının en küçük kurbanı 8 aylık Leyla oldu

ABD’nin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul ettiğini açıklaması ve büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması nedeniyle Gazze şeridinde başlayan gösteriler Filistin’in tamamına yayılırken, hayatını kaybedenlerin sayısı 62’yi buldu. ABD, Birleşmiş Milletler’de soruşturmayı bloke etti.

Yayınlanma: 16.05.2018 - 09:30
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve yeni büyükelçilik binasını önceki gün Kudüs’te törenle açmasına tepki olarak Filistinliler tarafından Gazze şeridinde başlatılan gösteriler dün Batı Şeria ile birlikte Filistin’in tamamına yayıldı. İsrailli askerlerin eylem yapan on binlerce silahsız eylemciye gerçek mermilerle ateş açması üzerine ölenlerin sayısı 62’yi bulurken, 2 bin 771 kişi de yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığı, 1204 Filistinlinin gerçek mermiyle yaralandığını duyurdu.

6 ÇOCUK CAN VERDİ 203 ÇOCUK YARALI

Filistin Sağlık Bakanlığı, hayatını kaybedenlerin 6’sının çocuk, 4’ünün güvenlik görevlisi olduğunu duyurdu. Ölen 6 çocuktan birininse göz yaşartıcı gazdan etkilenen 8 aylık kız çocuğu Leyla el Gandur olduğu açıklandı. Gazete Habertürk'ün haberine göre bebeğin, Filistinliler ile İsrail askerleri arasındaki arbede sırasında sıkılan göz yaşartıcı gazı soluduğu ve hayatını kaybettiği bilgisi verildi. Minik Leyla’nın anne ve babası ile aile yakınları, dün toprağa verdikleri yavrularının cenazesinde gözyaşı döktü. Bebeğin cenazesine binlerce Filistinli katıldı.


Gerçek mermilerle yaralanan 79 Filistinlinin ensesinden, 161’inin kolundan, 62’sinin de sırtından ve göğsünden vurulduğu, 52’sinin karnından, 1055’inin de bacaklarının alt kısmından yaralandığı açıklandı. Yaralıların en az 203’ünün çocuk, 78’inin de kadın olduğu ifade edildi.

ABD SORUŞTURMAYI BLOKE ETTİ

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) ise Gazze’deki İsrail katliamının bağımsız biçimde soruşturulması önerisini ABD bloke etti. BMGK’da şiddet olaylarının soruşturulmasına yönelik karar tasarısını önlemeye çalışan Beyaz Saray, açıklamasında şiddet olaylarının sorumlusunun Hamas olduğunu iddia etti.

Bu arada BMGK’nın 10 üyesi: Çin, Fransa, Bolivya, Fildişi Sahili, Ekvator Ginesi, Kazakistan, Kuveyt, Hollanda, Peru ve İsveç, Genel Sekreter Antonio Guterres’e mektup gönderip, İsrail’in işgali altındaki Filistin topraklarında yasadışı yerleşim birimlerine son vermesini talep etti.

Kaynak: Habertürk 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler