ABD’den Türkiye açıklaması: Böyle bir hakkı var

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Washington’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Yayınlanma: 18.05.2018 - 07:47
Abone Ol google-news

Nauert, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ı Ankara’ya çağırması ile ilgili soruya verdiği yanıtta, “Türkiye’nin büyükelçisini geri çağırdığının farkındayız ve Türkiye’nin böyle yapma hakkı da var” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert şöyle devam etti:

 “Ancak bunu bizim Türk hükümeti ile ilişkilerimizi eksiltecek bir durum olarak görmüyorum. Türkiye önemli bir NATO müttefiki olmayı sürdürmekte ve Türk hükümeti ile gelecekteki konuşmaları da sabırsızlıkla bekliyoruz.”

 “YAKINDA YENİDEN GÜNDEME GELİRSE ŞAŞIRMAM”

 Nauther, FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklu olarak yargılanan rahip Andrew Brunson hakkında soruya da yanıt verdi. Brunson konusunu çok yakından izlediklerini söyleyen Nauert, “Türk yetkililerle yapılan her görüşmede rahip Brunson konusu gündeme getiriliyor. Yakında yeniden gündeme gelirse şaşırmam” diye konuştu.

<haber-yatay:976768>

 MENBİÇ KONUSU

 Nauert, “Türkiye Dışişleri Bakanı, eski Bakan Tillerson ile Menbiç konusunda bir ön anlaşmaya varıldığını söylemişti. O zaman, siz böyle bir anlaşma olmadığını söylediniz. Türkiye ile ABD arasında Menbiç konusunda bir anlaşma olmadığı konusundaki pozisyonunuz aynı mı?” sorusuna da “Bu doğru. Menbiç ile ilgili görüşmeler devam ediyor ve hiçbir şey sonuçlandırılmadı. Bu konuda bir güncellememiz yok. Ayrıca, yeni bir Dışişleri Bakanımız olduğunu, kendisini Türk hükümeti ile konuşabilme yeteneğine sahip olduğunu ve isterlerse yeni bir yola karar verebileceğine de değinmek isterim” diye yanıtladı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler