Britanya, Abramoviç'in vizesini yenilemedi

Rusya devlet haber ajansı TASS'ın iddiasına göre Britanya, Chelsea futbol takımının sahibi Rus iş insanı Roman Abramoviç'in vizesini yenilemedi.

Yayınlanma: 20.05.2018 - 17:37
Abone Ol google-news

Rusya devlet haber ajansı TASS'ın iddiasına göre Britanya, Chelsea futbol takımının sahibi, Rus iş insanı Roman Abramoviç'in vizesini yenilemedi.

Abramoviç'in yakın çevresinden üç kişinin beyanlarına dayandırılan haberde, 3 hafta önce vizesi biten iş insanının hala yeni vize çıkmasını beklediği iddia ediliyor.

Bu durumun, çifte ajan Skripal'in zehirlenmesi vakasından sonra Britanya ve Rusya arasında giderek büyüyen diplomatik krizle bağlantılı olduğu söyleniyor. Skripal krizinden beri Londra'da ev sahibi olan varlıklı Ruslara yaptırım uygulanması gündemdeydi.

Abramoviç'in sözcüsü John Mann, AFP ve TASS muhabirlerine bu konuda yorum yapmayacağını çünkü meselenin "şahsi" olduğunu ifade etti. 12 milyar dolarlık bir servete sahip olan Abramoviç, 2003 senesinde Britanya'nın Chelsea futbol takımını satın almıştı.

Bir yakınının yaptığı açıklamaya göre, Britanya konsolosluğu Abramoviç'in vize talebini reddetmemekle birlikte, üç haftadır başvuruyu incelemeye devam ediyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler