Ada tahliye ediliyor, volkan patlayacak

Pasifik Okyanusu'ndaki Vanuatu'da yanardağdan etrafa püsküren kaya parçaları, volkanik gaz ve asit yağmuru tehlikesi nedeniyle vatandaşlar kalıcı olarak tahliye ediliyor.

Yayınlanma: 21.05.2018 - 10:45
Abone Ol google-news

Ambae adasında yanardağdan etrafa püsküren kaya parçaları, volkanik gaz ve asit yağmuru tehlikesi nedeniyle vatandaşlar kalıcı olarak tahliye ediliyor. Geçtiğimiz eylül ayında da Manaro volkanının patlaması nedeniyle adada yaşayan 11 bin kişi tahliye edilmiş, volkanın faaliyeti durduğunda adaya geri dönmelerine izin verilmişti.

Adanın tamamen boşaltılması kararı alındı.
Hükümetin yaptığı açıklamaya göre ada nüfusunun tamamı gelecek haftaya kadar başka adalara yerleştirilecek. Şimdiye kadat bin vatandaş Espiritu Santo adasına taşındı. Bakanlar kurulu, Maewo adasında acil kamulaştırma gerçekleştirerek dört yerleşim bölgesi oluşturdu. Yerleşimcilere 6 ay boyunca yiyecek yardımı yapılacağı açıklandı. Kızıl Haç ve Yeni Zelanda hükümetinin de tahliyeye destek vermek için seferber olduğu duyuruldu.

Pasifik Okyanusu'ndaki Vanuatu ''pasifik ateş çemberi'' deprem ve volkan kuşağında yer alıyor. 85 adadan oluşan ülkede yalnızca 20 adada insanlar yaşıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler