Çin’den 'sonik saldırı' iddiasına yanıt

Bir ABD konsolosluğu çalışanına ‘sonik saldırı’ gerçekleştirildiği iddiasıyla ilgili konuşan Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, bu olayı araştırdıklarını ama ‘sonik etki’ye yol açacak herhangi bir kaynağa rastlamadıklarını söyledi.

Yayınlanma: 24.05.2018 - 13:09
Abone Ol google-news

Çin’i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, "Bu münferit olayın büyütüldüğünü, karmaşıklaştırıldığını ve hatta politize edildiğini görmek istemiyoruz. Umarız insanlar bunu diğer gereksiz meselelerle ilişkilendirmez” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise konsolosluk çalışanının şikayetlerinin, iki yıl önce Küba’da ABD’li diplomatların şikayetleriyle “tamamen uyumlu” ve “çok benzer” olduğunu ileri sürdü. Küba ABD'nin “sonik saldırı” iddialarını yalanlamıştı.

Çin’deki ABD Büyükelçiliği, Guangzhou kentindeki ABD Konsolosluğu’nda çalışan bir Amerikan vatandaşının duyduğu “anormal” seslerden dolayı rahatsızlık yaşadığını ve hafif beyin hasarına neden olan bir basınç hissettiğini açıklamıştı. ABD hükümeti bunun üzerine, Çin’de yaşayan vatandaşlarına yönelik bir sağlık uyarısı da yayımlamıştı. (Kaynak: soL Haber)

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler