Cameron'a Rus bağışını 'iade et' çağrısı

İngiltere'de İşçi Partililer, İngiltere Başbakanı David Cameron'a, Rusya'nın Eski Maliye Bakanının eşinin daha önce sembolik bir tenis maçı için yaptığı 160 bin sterlin değerindeki bağışı "iade etmesi" çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 23.07.2014 - 21:04
Abone Ol google-news

İngiliz basınında yer alan habere göre, İngiltere'deki İşçi Partiler, David Cameron ve Londra'nın Belediye Başkanı Boris Johnson arasında yapılacak sembolik bir tenis maçı için bağış yapan Rusya'nın Eski Maliye Bakanının eşi Lubov Chernukhin'e parasının iade edilmesi çağrısında bulundu.

Öte yandan İngiltere Başbakanı, İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları'nın açılışında konunun kendisine sorulması üzerine bağışın iade edilmesinin doğru bir davranış olmayacağını belirtti.

Cameron, Chernukhin'in uzun yıllar İngiltere'de yaşadığını ve hali hazırda bir İngiliz vatandaşı olduğunu söyledi.

Londra Belediye Başkanı Johnson ise gazetecilerin sorusu üzerine, "Bence Putin'i ve hükümetini incitecek ve davranışlarını değiştirecek bir şey yapmalıyız. Bu tenis maçını biliyorum. Bu konuda bağışın Putin'in bir yakını ya da yakın bir arkadaşı tarafından yapılıp yapılmadığının tam olarak incelenmesi çok ama çok önemli. Biz de şu an bunu yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Guardian'a konuşan İşçi Partili parlamenter Chris Bryant, "Putin bir yandan Kırım'ı ilhak edip, diğer yandan büyük ihtimalle MH17 uçağını düşürürken, Cameron'ın eski bir arkadaşından 160 bin sterlin kabul etmesine gülecektir. Cameron, 2010 yılından beri Rusya'yı yanlış okuyor" değerlendirmesini yaptı.

Chernukhin, bu ayın başında düzenlenen bir açık artırmada Cameron ve Johnson arasındaki tenis maçına Muhafazakar Parti'ye ödenmek üzere yaklaşık 160 bin sterlin bağış yaptığını açıklamıştı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler