ABD'den 22 Temmuz açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, günlük basın toplantısında, emniyette 22 Temmuz operasyonunda 100'ü aşkın polisin gözaltına alınmasıyla ilgili soruya verdiği yanıtta, gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydetti.

Yayınlanma: 24.07.2014 - 09:15
Abone Ol google-news
Harf, "Türkiye'deki yargı süreci ve adalete etkin erişime dair endişelerimizi geçmişte net biçimde ortaya koyduk ve Türklerle bu konuda konuşmaya devam edeceğiz" dedi.
Türkiye'deki gelişmeleri yakından izlediklerini belirten Harf, "Her türlü soruşturmanın adil, şeffaf ve demokratik bir şekilde yürütülmesi gerektiğini defalarca söyledik. Türkiye'deki yargı süreci ve adalete etkin erişime dair endişelerimizi geçmişte net biçimde ortaya koyduk ve Türklerle bu konuda konuşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Harf, "Türkiye halkının adalet, zamanlılık ve şeffaflığın en yüksek standartlarını karşılayan bir adalet sistemi arzusunu desteklemeye devam ediyoruz. Açıkçası bu çok derinden önem verdiğimiz bir konu" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "eskiden ABD Başkanı Barack Obama'yı doğrudan arıyordum" sözlerinin ilişkin değerlendirmesi sorulan Harf, Erdoğan'ın bu açıklamalarını görmediğini belirterek, "Başkanın görüşmeleri konusunda en iyi açıklamayı Beyaz Saray yapar" yanıtını verdi.
Harf, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, "ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'nin açıklamalarından rahatsızlık duyduğunu ilettiğine ilişkin haberlerin da tamamen yanlış olduğunu söyledi. Harf, "Bakan Kerry, Jen Psaki ve benim burada söylediğim her sözün arkasındadır. Bu haberler tamamen gerçek dışı. Kerry adına burada biz konuşuruz, sözcüleri bizizi" diye konuştu. Mary Harf, Kerry'nin Davutoğlu ile ile her zaman görüştüğünü belirterek "Son günlerde de birkaç kez görüştü dün iki kez görüştü. Dolayısıyla devam eden bir diyaloğumuz var" dedi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler