Dışişleri'nden Almanya'ya HDP tepkisi

Dışişleri Bakanlığı'ndan Almanya'nın Köln'de HDP mitingine izin vermesine ilişkin açıklama yapıldı.

Yayınlanma: 26.05.2018 - 17:03
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Almanya'nın terör örgütü PKK’nın sembolleri ve ülkedeki uzantılarının katılımıyla gerçekleşen mitinge izin vermesi, çifte standartın  en son örneğidir" denildi.

Almanya, 'Türkiye'deki seçimler için Almanya'da seçim kampanyası yasağı kararı' almasına rağmen HDP'nin Köln'deki mitingine izin vermişti. Yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Almanya üçüncü ülke siyasetçilerinin Almanya’daki seçmenleriyle  buluşmasını  yasaklayan bir karar almıştı. Demokrasiyle bağdaşmayan bu düzenlemeyle mutabık olmadığımız, bununla birlikte, Hükümet yetkililerimizce bu düzenleme hilafına adım atılmayacağı, ancak, getirilen yasağın tüm siyasi partiler için  ayrım gözetilmeden uygulanmasını beklediğimiz Alman makamlarına bildirilmişti. Ülkemizden bir siyasi partinin  Köln kentinde seçim mitingi düzenleyeceği öğrenildiğinde Alman makamlarına bu husus hatırlatılmış ve gerekli uyarılarda bulunulmuştu. Bütün bunlara rağmen bugün Almanya’nın bu şekilde bir faaliyete müsaade etmesinin açıklanabilir ve kabul edilebilir yanı bulunmamaktadır. Terör örgütü PKK’nın sembolleri ve Almanya’daki uzantılarının katılımıyla gerçekleşen sözkonusu mitinge izin verilmesi, çifte standartın  en son örneğini oluşturmaktadır. Şiddetle kınadığımız bu ikiyüzlü yaklaşım  ne demokrasiyle ne terörle mücadeleyle ne de Türk-Alman ilişkilerinde normalleşme beklentileriyle bağdaşmaktadır."

<haber-yatay:983097>

 

ALMANYA'YA BİR TEPKİ DE AB BAKANI ÇELİK'TEN

AB Bakanı Ömer Çelik Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Almanya'ya tepki gösterdi. Çelik'in açıklamaları şöyle:

"Almanya’nın terör örgütü yandaşları tarafından yapılan mitinge izin vermesi, demokrasi ve hukuk anlayışıyla bağdaşmaz. Alman makamlarının izniyle terör gösterisi yapılmıştır. Hukuk ve demokrasi anlayışı açısından mücadele edilmesi gereken terör faaliyetlerine, resmî makamlar eliyle izin verilmesi artık hiçbir mazeretle izah edilemeyecek şekilde terörün himaye edilmesi anlamına gelmektedir. Terör örgütleri arasında iyi ya da kötü gibi ayrım yapan demokrasilerin kendi meşruiyetlerini zayıflatmaktan başka iş yapmadıkları açıktır. Terörü himaye ederek kendi demokrasilerine kendileri saldırmış oluyorlar. PKK terör örgütünün himaye edilmesi Alman makamlarının izniyle gerçekleşmektedir. Alman makamları açıkça bir terör örgütünün Avrupa’nın ortasında faaliyet yapmasına izin vermektedir. Bu faaliyetlere izin verenler, kendi demokrasi ve hukuk anlayışlarını bu örgütlerin hizasına yazmaktadır. Terör insanlık suçudur. Terör gösterisine izin verenler insanlığa karşı işlenen suçlarla mücadele ettiklerini iddia edemezler."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon