Güney ve Kuzey Koreli liderlerden sürpriz buluşma

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile sınırdaki Panmunjom köyünde bir araya geldi.

Yayınlanma: 27.05.2018 - 12:10
Abone Ol google-news


Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ve Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ABD Başkanı Donald Trump’ın 12 Haziran'da Singapur'da gerçekleştirilmesi planlanan görüşmeyi iptal etmesini ele almak üzere, sınırdaki Panmunjom Köyü'nde bir araya geldi.

<haber-dikey:982511,982171>

Donald Trump, geçtiğimiz günlerde Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'a mektup göndererek, Haziran'daki görüşmenin şimdilik uygun olmadığını duyurmuştu. Aynı gün, Kuzey Kore tek nükleer deneme sahasını imha etmişti.

Bunun üzerine Güney Kore'de Trump karışıtı bir barış yürüyüşü düzenlenmiş, Kuzey'le barış istediklerini ifade eden pankartlar dünya basınına yansımıştı.

Güney Kore Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, Moon ve Kim’in, Kuzey Kore, Güney Kore ve ABD üçlü arasında olası bir toplantı konusunda fikir alışverişi için bir araya geldiği bildirildi.

Toplantının ardından bir açıklama yapan Kim Jong-Un, Donald Trump'ın da katılacağı bir zirvenin, onyıllar süren çatışmanın sona erdirilmesi için çığır açıcı bir fırsat olacağını ifade etti. Hükümet yetkilileri, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon'un, Kim ile yaptığı iki saatlik toplantının sonuçlarını Pazar günü açıklayacağını bildirdi.

İki ülke arasındaki DMZ (Demilitarized Zone) yani Askerden Arındırılmış Bölge'de bulunan Panmunjom'da gerçekleşen ikinci zirvede, liderler hatıra defterini imzalamayı ihmal etmediler. Kore Merkezi Haber Ajansı KCNA tarafından dağıtılan fotoğraflarda, Güney Kore lideri Moon Jae-in defteri imzalarken görünüyor.

 

<haber-yatay:965546,967471>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler