Starbucks'tan ırkçılığa karşı eğitim molası

Irkçılığa karşı çalışanlarına mecburi bir eğitim düzenleyen Starbucks bugün 8 bin şubesinde hizmet vermeyecek.

Yayınlanma: 29.05.2018 - 13:35
Abone Ol google-news

Irkçılık suçlamalarıyla karşı karşıya kalan kahve zinciri Starbucks, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 8 bin şubesini kapatıp 180 bin çalışanına ırkçılığa karşı eğitim verecek.

İşletmesi şirkete ait olan, yani bayilik olarak verilmemiş yaklaşık 8 bin şubeyi ilgilendiren uygulama kapsamında, öğleden sonra 4 saatliğine hizmet verilmeyecek.

<haber-dikey:978302>

Starbucks müdürü müşterileri gözaltına aldırdı, üst yönetici özür diledi

Geçtiğimiz Nisan ayında, Philadelphia kentinde bir şube müdürü, sipariş vermek için arkadaşlarının gelmesini bekleyen iki zenciyi polis çağırarak sebepsiz yere gözaltına aldırmıştı.

Cep telefonuyla kaydedilen olayın sosyal medyada paylaşılmasının ardından şirket büyük tepki almışti. Bazı şehirlerde Starbucks'a kaşı protestolar düzenlenmiş, boykot çağrıları yapılmıştı.

15 Nisan'da gerçekleşen olayın ardından şirketin üst yöneticisi özür dilemiş ve çalışanlara eğitim verileceği açıklanmıştı.

Basına kapalı eğitim

İntenet sitelerinde "29 Mayıs bir çözüm değil, bir ilk adım" açıklamasını yapan şirket, eğitime gazetecilerin katılma isteğini reddetti. Eğitim hakkında kısaca bilgi verilen açıklamada, ilk seansın konusunun ırkçılık kavramı ve ABD'deki kamusal alanların tarihi olduğu belirtildi.

İleriki tarihlerde eğitimlere devam edeceğini duyuran şirket, bu eğitimlerde her türlü ayrımcılık ve ırkçılık deneyimi üzerine yoğunlaşılacağını açıkladı.

Şirket tarafından paylaşılan tanıtım filminde eğitim programı şu şekilde tanıtılıyor: Katılımcılar, belgesel sinemacı Stanley Nelson'ın Amerikalı zencilerin tarihi üzerine çektiği filmi seyrettikten sonra küçük gruplar halinde, şahit oldukları ırkçı deneyimleri konuşacaklar.

Florida Üniversitesi'den ırkçılık uzmanı Sharon Rush, film izleyerek ırkçılıktan kurtulmanın pek mümkün olmadığını ifade edip, şöyle konuştu: "Ancak başka şirketler 'biz de bunu yapmalıyız' dediği taktirde bu eğitimin pozitif bir sonuç getireceğini düşünüyorum"

 

<haber-yatay:958883,959321>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler