Britanya'da kitlesel Trump protestosu

StopTrump (Trump'ı durdur) platformunun başını çektiği Trump ve ırkçılık karşıtı gruplar bir araya gelerek Trump'ın Britanya ziyareti gerçekleştiği taktirde birçok şehirde sokağa çıkacaklarını duyurdu.

Yayınlanma: 31.05.2018 - 09:54
Abone Ol google-news

Daha önce Mart ayında planlanan ve yoğun tepkiler sonucu iptal edilen ABD Başkanı Trump’ın Britanya ziyaretinin 13 Temmuz’da gerçekleşeceği açıklandı. Bunun üzerine, Britanya'daki ırkçılık karşıtı gruplar ve Trump karşıtları bir araya gelerek bir eylem planı geliştirdi. 

Trump'ın önceki Londra ziyaretlerine de tepki gösteren Londra Belediye Başkanı Sadık Han, Twitter'dan bu kampanyaya destek olduğunu açıkladı ve "Trump, Londralıların liberal değerlere ve ifade özgürlüğüne verdikleri önemi görecek" yazdı.

Londra'nın "İlk Müslüman Belediye Başkanı" sıfatını alan Pakistan asıllı Sadık Han, kampanya hakkında LBC radyosuna verdiği mülakatta,"Eğer Londra'ya gelirse, Trump, birliği bölünmeye tercih eden, korku yerine ümidi besleyen ve çeşitleri içinde barındıran açık bir şehir deneyimlemiş olacak."  dedi.

Kampanya dahilinde planlanan eylemlerden biri de Amerikalı Green Day grubunun 2004 tarihli "American Idiot" (Amerikalı Salak) şarkısını müzik listelerinde bir numaraya taşımak.

“Trump’a Karşı Ayağa Kalk” kampanya grubu, Trump'ın ziyaretinin iptali istemiyle bir kampanya başlattı. Şimdiye kadar sosyal medyadan 2 milyon kişinin karşı çıktığı ziyaretin gerçekleşmesi durumunda, Trump’ın Britanya'da olduğu günlerde birçok şehirde kitlesel gösteriler yapılması planlanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Guardian'ın köşe yazarlarından, aktivist Owen Jones (üstte) ve StopTrump (Trump'ı durdur) platformunun organize ettiği protesto eyleminin Facebook sayfasında, şimdiden yaklaşık 50 bin kişi katılacağım seçeneğini işaretledi; 132 bin kişi ise organizasyonla ilgilendiklerini beyan etti.

Köşe yazarı Owen Jones "Donald Trump İngiltere'ye geldiğinde, yalnızca Trump'ı protesto etmiş olmayacağız. Ülkemizdeki ırkçılığı, yabancı düşmanlığını, kadın düşmanlığını da protesto ediyoruz. 13 Temmuz'da sokakta buluşuyoruz, arkadaşlarınıza da haber verin" diyerek protesto eylemine çağrıda bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Trump’a Karşı Ayağa Kalk”

İlk toplantılarını 10 Şubat 2017'de gerçekleştirerek "Trump’a Karşı Ayağa Kalk" kampanya grubu adı altında birleşen gruplar, ulusal çaptaki calışmalarını Londra’da düzenledikleri kitlesel bir toplantı ile tanıtmışlardı. Theresa May’ın İngiltere’ye davet ettigi ABD Başkanı Donald Trump’ın resmi ziyaretini engellemek için; sendikalar, politik oluşumlar, kampanya grupları, öğrenci, kadın ve müslüman örgütleri bir araya gelmişti.

Aynı ay düzenlenen düzenlenen Trump karşıtı zirvede; iklim değişikliğine, ırkçılığa, faşizme, ayrımcılığa karşı ve eşit haklar icin mücadele yürüten kampanyaların temsilcileri yaptıkları konuşmalarda Trump’ın İngiltere ziyaretini engellemenin önemine vurgu yapmışlardı.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon