40 milyon liralık hediyeyi geri çevirdiler

Prens Harry ve Meghan Markle, 40 milyon lira değerinde düğün hediyesini iade etti. Durumun gerekçesi sarayın katı politikaları olarak gösteriliyor.

Yayınlanma: 01.06.2018 - 13:43
Abone Ol google-news

Britanya kraliyet ailesinin çiçeği burnunda çifti Prens Harry ve Meghan Markle 9.3 milyon dolar (40 milyon TL ) değerindeki düğün hediyesini iade etti.

Kraliyet ailesinin kabul ettiği hediyeler ailenin envanterine kaydediliyor ve kuşaktan kuşağa aktarılıyor.

Kral ve Kraliçelerin sahip olduğu mücevherler ve diğer hediyeler, bir sonraki kuşaklara miras kalmak zorunda. 

Bu sıkı kurallar nedeniyle, Prens Charles'ın eşi Camilla Parker Bowles'un mücevherleri, bir gün Prens William'a ait olacak.

İkinci bir seçenek de söz konusu parçaların Kraliyet Koleksiyonu'na kaydedilmesi.

Sebep sarayın katı hediye politikaları

19 Mayıs’ta evlenmiş olan Prens Harry ve Meghan Markle’ın hediyeleri geri çevirme sebebi olarak sarayın armağan politikası gösteriliyor.  

Kensington Sarayı, kendilerini hediye verene karşı yükümlülük artında bırakacak herhangi bir ürün, hizmet veya evsahipliğini kabul etmiyor.

Kraliyet ailesi bu şekilde bu şekilde ticari markların saray üzerinden kendi reklamlarını yapmalarına engel olmayı hedefliyor.

Duvar'ın haberine göre, Prens Harry ve Meghan Markle çifti düğünden haftalar önce kendilerine hediye vermek isteyenlere CHIVA, Crisis, Myna Mahalia Foundation, Scotty’s Little Soldiers, StreetGames, Surfers Against Sewage, ve The Wilderness Foundation UK kuruluşlarından birine bağış yapma çağrısında bulunmuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler