İsrail, Türkiye'deki vatandaşlarını 'kurtaracak'

Türk havayolu şirketlerinin Tel Aviv'e uçuşlarını askıya almaları üzerine Türkiye'de binlerce İsrailli turistin "mahsur" kaldığı bildirilirken, İsrail Ulaştırma Bakanlığı'nın, bu turistleri "kurtarmak" üzere harekete geçerek turistlerin Türkiye'den Atina'ya götürülmesi öngören plana start verildiği belirtiliyor.

Yayınlanma: 25.07.2014 - 12:21
Abone Ol google-news

Haaretz gazetesine göre, İsrail Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye'de "mahsur" kalan İsraillileri "kurtarmak" amacıyla Perşembe gecesi bir operasyon başlattı. Gazete "Plan, İsraillileri Atina'ya götürmektir çünkü Türkiye'nin İsrail'e uçuş yasağını hala kaldırmadı" diyor.

İsrailli havayolu şirketlerinin, Perşembe gecesi 800 turistin tahliyesini organize ettikleri de anlatılan haberde Türkiye'de "mahsur" kalan İsraillilerin sayısı 2 bin 500 olarak veriliyor.

Haberde El Al ve Arkia havayolu şirketlerinin İsrail Ulaştırma Bakanlığı'nın talebi üzerine "dört özel uçuş" düzenlediği, El Al'ın 800 turistin çoğunu üç uçuşla, Arkia'nın ise geri kalanını tahliye edeceği belirtiliyor. Habere göre, plan, İsraillilerin İstanbul'dan Atina'ya yerel (Türk) havayolları ile, Atina'dan (Tel Aviv'e) İsrailli uçakları ile götürülmesi şeklinde.

Ulaştırma Bakanlığı, operasyonu finanse ediyor.

Gazete, Perşembe günü turistlerin Türkiye'den üçüncü bir yer üzerinden İsrail'e götürülmesi planının ise başarısızlıkla sonuçlandığını da anlatıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler