Trump ve Kim'e şaşırtan teklif: Masraflar bize ait

Geçen sene nobel ödülü alan nükleer karşıtı International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) derneği, ABD ve Kuzey Kore arasında gerçekleşmesi beklenen toplantının masraflarını üstlenmek istediklerini açıkladı.

Yayınlanma: 04.06.2018 - 17:48
Abone Ol google-news

Dünyanın gözü Trump ve Kim arasında gerçekleşecek nükleer konulu toplantıda. 2017 yılında Nobel ödülü alan nükleer karşıtı grup, International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) bugün yaptığı açıklamada, toplantının masraflarını karşılamaya hazır olduklarını bildirdi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kalmak istediği lüks Fullerton otelinin masraflarının kapalı ekonomiye sahip olan ülkeye ağır gelebileceğini ifade eden yetkililer, masrafları ABD'nin ödemesi seçeneğinin de Kore tarafından reddedilebileceğini düşünüyor.

ABD-Kore arasında lojistik ve protokol konularında diplomatik sorunların olduğunu ifade eden ICAN sözcüsü Akira Kawasaki, "Konaklama ve toplantı salonu masrafları dahil konferansın maliyetini üstlenmeye hazırız" dedi.

"Böylesine tarihi bir öneme sahip olan bir toplantının, mali sorunlar nedeniyle iptal olması kabul edilemez" diyen Kawasaki, geçen sene Nobel ödülünden kazandıkları 1.1 milyon doların bir kısmını bu amaçta kullanmaya hazır olduklarını beyan etti.

Harcamaya hazır oldukları miktar konusunda bilgi vermekten çekinen Kawasaki, Kuzey Kore'nin bu teklifi kabul etmesi durumunda pazarlığa açık olduklarını da sözlerine ekledi.

Singapur'daki Fullerton otelinin websitesine göre, 201 metre kare büyüklüğündeki başkanlık odasının gecelik ücreti 6 bin dolar tutuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler