Dursun Özbek: Galatasaray'da kanama duracak

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün belini büken unsurun geçmişten gelen borçlardan dolayı ödenen yüksek faizler olduğunu belirtip, “Riva ve Florya projeleri bu kanamayı durduracak' dedi.

Yayınlanma: 12.10.2016 - 10:01
Abone Ol google-news

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün belini büken unsurun geçmişten gelen borçlardan dolayı ödenen yüksek faizler olduğunu belirtip, “Riva ve Florya projeleri bu kanamayı durduracak. Galatasaray Futbol Takımı bu sene kâr edecek. Önceki sene 55 milyon Avro olan zararımızı, geçen sene 17 milyon Avro’ya düşürdük. Galatasaray Futbol Takımı bu sene kârlı bitirmek zorunda. Bunun için ‘Riva ve Florya’ diyoruz. Futbol takımımız çok değerli bir marka. Gelirleri itibarıyla Türkiye’deki en yüksek futbol takımı. Ancak senede yaklaşık 120 milyon lira bir faiz sarmalının içine girmişseniz, eliniz, kolunuz bağlanıyor” ifadelerini kullandı.

‘Usta Bay Riekerink’

Özbek, Levski Sofya maçında oyuna giren 14 yaşındaki Mustafa Kapı ve Riekerink için “Mustafa üst seviyede gündem oldu. Altyapının önemine, buradan gelen oyuncuların Galatasaraylıları ne kadar gururlandırdığına şahit olduk. Bay Riekerink bizim için çok önemli bir değer, zaten altyapının ustası. Kariyeri A takıma hocalık yapmak için yeterli. Başta epey tenkit aldık ama bugün son derece başarılı gidiyor. Yaş gruplarının maçlarına gitmesi önemli” diye konuştu.

Trendyol'dan 2 milyon TL

Galatasaray A Kadın Voleybol Takımı, moda e-ticaret şirketi Trendyol ile 2 milyon TL karşılığında 3 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı. Dursun Özbek, Trendyol’un kurucusu ve CEO’su Demet Mutlu’ya forma hediye etti.

Şampiyonlar Ligi'nde final

Dursun Özbek, Şampiyonlar Ligi’nde final oynama fikrinin Galatasaray’ın her zaman hedefleri arasında olduğunu belirtip, “Borç yükünden kurtulmamızla beraber sportif başarı zaten arkasında bekliyor. Önce biz bu borç yükünden kurtulalım sonra gelirlerimizle en iyi takımı kurup Şampiyonlar Ligi’nde final adayı olabiliriz” dedi.

'Ceza ortadan kalktı'

Özbek, eski yöneticiler Adnan Öztürk ve Ahmet Özdoğan’ın Galatasaray’ın mali tablosu nedeniyle 1 yıl daha Avrupa’ya gidemeyeceği yönündeki açıklamalarına, “Galatasaray’a basın üzerinden mesaj göndermeyi yanlış buluyorum” yanıtını verip şunları söyledi: “Maalesef o dönemde UEFA ile yapılan anlaşmalar uygun yapılmamış. 2014’ün mayıs ayında yapılmış ve geriye doğru 3 sezonu dikkate almışlar. Böyle bir anlaşmanın yapılmaması gerekiyordu. Bir iyileştirme anlaşması yapılıyorsa ileriye dönük olmalı. Biz süreci yürüttük, cezanın verilmemesi için çaba sarf ettik. UEFA bize ‘Bugünkü mali yapınla senede 65 milyon Avro’dan fazla sporcu ödemesi yapamazsın’ diyor. Ayrıca 1 sene de men cezası verdi. Geçen sezon kalifiye olduk ve bu ceza da ortadan kalktı. Şimdi bizim önümüzde başka bir karar yok.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler