Egea, sınıfının en dayanıklı otomobili

Haftanın ardından otomobil piyasasına dair...

Yayınlanma: 03.02.2020 - 02:00
Egea, sınıfının en dayanıklı otomobili
Abone Ol google-news

Tofaş’ta üretilerek dünyanın pek çok farklı noktasına “Tipo” ismiyle ihraç edilen Fiat Egea, Almanya’da “segmentinin en dayanıklı otomobili” seçildi. Egea, otomotiv endüstrisinin kalbi olarak kabul edilen Almanya’nın resmi araç muayene merkezi GTÜ tarafından gerçekleştirilen ve AutoZeitung dergisinin özel sayısında yayımlanan rapora göre, tamir gerektiren sorunlar kategorisinde 100 araçta 0.84 hata oranı ile “sınıfının en iyi aracı” olarak belirlendi.

Tofaş’ın, 1 milyar dolarlık yatırım yaparak, 2015 yılının sonunda seri üretime geçirdiği ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın pek çok farklı noktasına ihraç ettiği Egea aynı zamanda şasi, gövde, motor, yağ kaçağı ve egzoz gibi kontrol edilen tüm kategorilerde ortalama değerin üzerinde not alarak yeşil bantta yer aldı.

ELEKTRİKLİ KONA AVRUPA’DA ÜRETİLECEK

Sıfır emisyonlu araçlara olan talebin artmasıyla beraber Hyundai de Avrupa’daki müşterileri için KONA Electric’in üretimine ağırlık vermeye başladı. Mart ayından itibaren Kona Electric’i Çekya’daki Nosovice fabrikasında üretmeye başlayacak olan Hyundai, Ulsan’daki tesislerindeki mevcut üretimi de devam ettirecek. Satışa çıktığı 2018 yılından bu yana KONA Electric’e olan talep günden güne artarken Hyundai de Kore’deki fabrikasıyla eşzamanlı üretim yaparak araçların teslimat sürelerinde zaman tasarrufu elde edecek. Kona Electric, IONIQ Electric ve hidrojen yakıt hücreli NEXO dahil olmak üzere Avrupalı müşterilerine 80 binden fazla sıfır emisyonlu araç sağlayacak. Almanya, Fransa, Hollanda ve Norveç ise en fazla talebin olduğu ülkeler olarak öne çıkıyor.

Kona EV, uzun menzilli elektrikli güç aktarma organlarına sahip, seri üretim ilk B-SUV otomobil olarak otomotiv dünyasında önemli bir adım olarak görülüyor. Hyundai, KONA EV’de 11 kW’lık üç fazlı AC kabloyu kullanarak daha hızlı şarj imkânı da sunuyor. Ayrıca, bir başka kullanışlı özellik olan Blue Link de KONA’nın bir diğer özelliği. Belirli pazarlarda sunulan bu servis, sürücülerin Blue Link telefon uygulamasını kullanarak araca binmeden motoru çalıştırmalarına olanak sağlıyor.

KIA’DAN ELEKTRİKLİ HAMLESİ

KIA; elektrikli araç, mobil hizmetler, bağlanabilirlik ve otonom sürüş konularını içeren yeni Plan S stratejisi kapsamında 2025 yılına kadar 25 milyar dolar yatırım yapacak.

Güney Koreli otomotiv devi KIA bu kapsamda, 2025 yılına kadar 11 elektrik model geliştirecek olan KIA, küresel elektrikli araç pazarında da Çin hariç yüzde 6.6 pazar payı hedefliyor.

Satışlarının yüzde 25’inin elektrikli araçlardan sağlanmasını öngören KIA ayrıca, 2026 yılına kadar güçlenmesi beklenen elektrikli araç pazarında yıllık 500 bin elektrikli araç satışı hedefliyor.

“Plan S” kapsamındaki ilk elektrikli aracını 2021 yılında geliştirecek olan KIA, ilk olarak crossover siluetinde bir elektrikli araç üretecek. Tek bir şarj ile 500 km’nin üzerinde menzile ulaşacak olan araç, 20 dakikanın altında hızlı şarj özelliğine de sahip olacak.

KIA, 2022 yılından itibaren SUV ve MPV’lerle elektrikli ürün gamını genişletecek ve 2025 yılına kadar 11 modelden oluşan elektrikli ürün ailesine kavuşacak.

SADECE 100 ADET ÜRETİLECEK

Maserati, “Royale” adını verdiği ve sadece 100 adet üreteceği özel model serisini tanıttı. İlk olarak 1986 yılında 51 adet “Quattroporte Royale” üreten marka, bu kez Quattroporte’nin haricinde Levante ve Ghibli modellerinde de bu özel seriyi devreye alıyor. Türkiye pazarı için ayrılan Levante Royale dizel ve Ghibli Royale SQ4 ise mart ayında gelecek.

Levante, Quattroporte ve Ghibli modellerinden oluşan, Blu Royale ve Verde Royale isimli mavi ve yeşil renkte iki yeni özel renge sahip seride; 3.0 litrelik 275 beygir gücündeki V6 dizel motor ile yine 3.0 litrelik 350 ve 430 beygir güçlerindeki V6 benzinli motor seçenekleri yer alıyor. 

Levante Royale 21 inçlik Anteo Staggered Antrasit jantlar, Ghibli ile Quattroporte Royale modelleri ise 21 inçlik Titanium Antrasit jantlarla donatılmış. İç mekanda dikkat çeken diğer özellikler arasında; Levante’de Metal Net, Ghibli’de abanoz ve Quattroporte’de Black Piano temalı parlak süslemeler, Bowers & Wilkins ses sistemi, elektrikli açılır cam tavan ve karartılmış camlar yer alıyor. Ayrıca her araç içerisinde, özel serinin imzası niteliğindeki “100 adedin biri” yazılı plaka bulunuyor.

Royale özel serisinde; Cold Weather, Premium ve Driving Assistance Plus paketleri standart olarak sunuluyor. Donanımlar kapsamındaki “gelişmiş sürüş destek sistemleri”, şehir içi ve şehirlerarası yolculuklarda sürüş anında oluşması muhtemel tehlikelere aktif bir şekilde yanıt vererek sürücü ve yolcu güvenliğini sağlıyor. Royale serisinin orta konsolunda, 8.4 inç büyüklüğündeki kolay kullanımlı dokunmatik ekrana sahip Maserati Touch Control Plus bilgi-eğlence sistemi bulunuyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler