Milyonlarca öğrenciyi etkileyecek karar: Bakan açıkladı

Eğitim gündemi ile ilgili açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tam gün eğitime geçişle ilgili, “İstanbul’da biraz zorlanacağız. Özel bir seferberliğin başlatılması lazım. İnanıyorum ki, Türkiye eğitimin kalitesinin artırılması adına ikili eğitime son verecek” dedi.

Yayınlanma: 19.06.2018 - 12:25
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 2019 yılının sonunda geçilmesi planlanan tam gün eğitim ile birlikte kodlama ve diğer konularda konuşan Bakan Yılmaz, İstanbul’da tam gün eğitime geçişte biraz zorlanacaklarını söyledi.

Yılmaz’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

TAM GÜN EĞİTİM PLANLAMALARI

10’uncu kalkıma planında bu yılın sonuna kadar bir hedef konulmuş. Milli gelirden eğitime ayrılan kaynak OECD ülkelerine yaklaştırılsın diye. OECD ülkelerinde 5.2, Türkiye’de şimdi 6.2. OECD ülkelerinin önüne geçmişiz. En son 2018’de OECD’nin eğitime bakışla ilgili bir raporu yayınladı.

“Türkiye eğitime diğer ülkelerde olmadığı kadar büyük kaynak aktarıyor” diyor. Şimdi kaliteyi daha da artırmak için çalışıyoruz. Bunun için de ikili eğitimi kaldırmak gerekiyor. Öğrenci sabah alacakaranlıkta gelmesin, saat 09.00 gibi derse başlıyorsa 15.00 gibi çıksın, evine gitsin, rahat gitsin. Oynasın, o da eğitimin bir parçası. Sosyalleşsin, o da eğitimin bir parçası. Dinlensin. Bunun için dersliğe ihtiyaç var. Bazı illerde tam gün eğitime geçmiş durumdayız. 2019 yılı sonunda Türkiye’de tam gün eğitime geçeceğiz. İstanbul’da biraz zorlanacağız. Özel bir seferberliğin başlatılması lazım. İnanıyorum ki, Türkiye eğitmin kalitesinin artırılması adına ikili eğitime son verecektir.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler