Tatil kitabında siyasi propaganda: Başyazı Binali Yıldırım'dan

İzmir’deki okullara yollanan tatil kitaplarındaki “AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’’ imzalı başyazı tepki çekti.

Yayınlanma: 21.06.2018 - 22:36
Abone Ol google-news

İzmir’deki tüm ilkokullara, okullar kapandıktan 10 gün sonra içinde öğrencilere hitaben “Binali Yıldırım Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili’’ imzalı yazının bulunduğu “Tatil Kitapları’’ yollandı. PTT Kargo tarafından getirilen kitaplar, bazı okullarda velilere dağıtıldı, bazı okullarda ise öğretmen ve yöneticiler kitaplarla ilgili hiçbir işlem yapmadı. Eğitim-İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Adem Yıldırım’ın verdiği bilgilere göre, ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflar için gönderilen kitaplarda MEB Talim ve Terbiye Kurulu onayı da bulunmuyor, Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı da. Okullar kapandıktan sonra geldiği ve beraberinde herhangi bir resmi yazı vb. olmadığı için pek çok okulda öylece duran kitapları bazı okul müdürlerinin Okul Aile Birliği aracılığıyla öğrencilere yolladığı belirtiliyor.

Tatil kitabının başyazısı Başbakan Binali Yıldırım’a ait

Talimatname bile yok

Eğitim-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada, “AKP’nin eğitimi siyasallaştırma, eğitimcileri siyasi bir baskı altında tutma, öğrenciler üzerinden velilere propaganda yapma uygulamaları, seçime sayılı günler kala daha da pervasızlaşmıştır’’ dendi. Açıklamada, şu sorular soruldu:

-1. sınıflara sadece İzmir’de (yani Yıldırım’ın seçim bölgesinde) dağıtılan bir kitapta neden Başbakan’ın yazısı bulunmaktadır? Kendisi bir eğitimci midir?

-Neden Başbakan sıfatının yanında AK Parti milletvekili sıfatı kullanılmaya ihtiyaç duyulmuştur? Bu sıfat, ilkokul 1 öğrencilerini ve onların velilerini neden ilgilendirmektedir?

-Okullarda dağıtılan her kitap/envanter, resmi yazışmalara/talimatnamelere tabiyken, bu kitap nasıl olur da hiçbir yazışma olmadan dağıtılacaktır? Okul müdürlerine “tepeden gelen SMS’ler,” “Yeni Türkiye’de” artık resmi talimatname yerine mi geçmektedir?

-Mantıken çocuklara tatile çıkmadan, yani okullar kapanmadan önce dağıtılması gereken bu kitaplar, neden okullar kapandıktan sonra gelmiş ve okul depolarında beklemek durumunda kalmıştır? Bu saçma zamanlama, yazının bulunduğu sayfaya AK Parti milletvekili sıfatının eklenmesi için kitabın tekrar basımından mı kaynaklanmıştır?

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler