Matematik ve tarih soruları eleyecek

YKS, dün yapılan Alan Yeterlilik Testleri ve Yabancı Dil sınavıyla sona erdi. Sonuçlar 31 Temmuz’da açıklanacak.

Yayınlanma: 01.07.2018 - 23:03
Abone Ol google-news

Geç kalan üniversite adayları, dün de sınava son dakikalarda koşarak yetişti. 15 dakika kuralı nedeniyle saat 10’da bina kapıları kapandı ve adaylar içeri alınmadı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı, dün yapılan Alan Yeterlilik Testleri ve Yabancı Dil Yeterlilik Testi ile sona erdi. 2 milyon 19 bin 853 adayın başvurduğu AYT’de adaylar, alanlarına göre 160 sorunun olduğu dört testten istediklerini yanıtladı. Dün sabah saat 10.15’te başlayan oturum, 13.15’te sona erdi. Adaylar 180 dakika boyunca Türk Dili ve Edebiyatı ve Sosyal Bilimler-1 testinden 40, Sosyal Bilimler-2 testinden 40, Matematikten testinden 40, Fen Bilimlerinden 40 soruyu yanıtlamaya çalıştı. YKS’nin son oturumu Yabancı Dil Yeterlilik Testi (YDT) oldu. Soruları inceleyen uzmanlar, matematik ve tarihteki bazı çok zor soruların ‘‘eleyici’’ olduğunu ve puanları etkileyeceğini söyledi.

Matematik yine zorladı

 Şişli’deki Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi’nde sınava giren adayların aileleri okul bahçesinde çocuklarını bekledi. Bir baba, “Temel Yeterlilik Testi dolayısıyla tecrübeliyiz. Bugün heyecanımız daha az. Artık sonuçları merakla bekleyeceğiz” dedi. Sınavdan erken çıkan adaylardan biri, soruları çok zor bulduğu için çıktığını söyledi: “160 sorunun 86’sını yaptım, babam ‘90’a tamamlasaydın bari’ dedi.” Sınavdan erken çıkan hemen her aday, matematiği zor bulduğunu, edebiyat sorularının ise kolay olduğunu belirtti. Öğrencilerin ilk yorumları şöyle oldu: “Şaka gibiydi. Matematikten 5 soru yapabildim, edebiyatı çalışsam yapardım, çok kolaydı, Matematiği yapamayınca bölüm değiştirdim, sözel tercih yapacağım.” Sınava ilk kez giren bir yeni mezun da, “Atatürk’ün okuduğu okulları sormuşlar, hepsini biliyordum sırasıyla. Halen onun faydasını görüyoruz” dedi.

‘Sorular çok tuhaftı’

Hedefinin hemşirelik okumak olduğunu söyleyen Mülkiye, “Çok değişikti, tuhaftı yani. Mesela geometri sorularında şekil hiç yoktu, şekli bizim çizmemizi bekliyorlardı; ama zaten soruları çok hızlı okumamız gerekiyordu. Tamam, süre vardı ama yetiştiremezsem endişesi de vardı içimde. Bu sınav için ümitliydim gerçekten. Şimdi çok üzgünüm. Dünkü daha iyiydi. Bunun nasıl geçtiğini bile bilmiyorum. Soruları anlamakta zorlandım. Daha iyisini yapabilirdim” dedi. Ceren, “Sorular çok farklıydı çözdüğümüz denemelerden. Anestezi uzmanı olmak istediğim için sayısal soruları çözdüm, ama eşit ağırlık daha kolay geldiğinden edebiyat da yaptım” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler