MEB açığa yama yapıyor

2018-2019 öğretim yılında da öğretmen açığını kadrolu öğretmenlerle kapatmak yerine ücretli öğretmen arayışında. Yeni dönemde KPSS’ye başvuracak işsiz öğretmen sayısının ise 500 bini bulacağı belirtiliyor

Yayınlanma: 07.07.2018 - 22:04
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı 2018- 2019 öğretim yılında da öğretmen açıklarını ücretli öğretmenle kapatmak için başvurular almaya başladı. İlçe milli eğitim müdürlükleri, e-evlet üzerinden başvurusu alınanlar arasından görevlendirilecek ücreti öğretmenler için web sitelerinden duyuru yapıyor. İlçelerde ve köylerde bulunan okullarda ek ders ücreti karşılığı görevlendirilecek olan ücretli öğretmen ilanlarının ağırlıklı bölümünü engelli, din kültürü ve ahlak bilgisi, İHL meslek dersleri, okulöncesi, sınıf, yabancı dil öğretmenleri oluşturuyor.

Örneğin, Şanlıurfa Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü internet sayfasında, “2018-2019 eğitimöğretim yılında ilçemiz merkez ve merkeze bağlı kırsal mahalelerde görevlendirilmek üzere ücretli öğretmen alımı yapılacaktır’’ ibaresi bulunuyor. Duyuru şöyle: “Adaylar e-devlet üzerinden başvuru yaptıktan sonra 02-31 Temmuz 2018 tarihleri arası mesai bitimine kadar aşağıda belirtilen belgelerle birlikte şahsen Müdürlüğümüze başvurarak başvurularını doğrulayacaktır. Bu tarihe kadar belgelerini getirerek başvurularını doğrulayan adaylar görevlendirmelerde birinci öncelikli olarak değerlendirilecek olup; bu tarihten sonra belge teslim edenlerin başvuruları ihtiyaç olması halinde dikkate alınacaktır.” 

25 BİN ATAMA AÇIK KAPATMAYACAK

Eğitim uzmanı Alaattin Dinçer, ücretli öğretmen görevlendirilmesi konusunda şu değerlendirmeyi yaptı: “Öğretmen ihtiyacı çok olan bazı illere bağlı ilçe milli eğitim müdürlüklerinin internet sitelerinde yaptığımız araştırmalara göre örneğin İstanbul’un Beykoz, Şanlıurfa’nın Suruç, Viranşehir ve Siverek, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde duyurular yapılmış durumda. Muhtemelen önümüzdeki haftalarda diğer illerin ilçelerinde de benzer duyurular yapılacaktır. Sonuç olarak, bir yıldan bu yana söylenen ve atamaları bir yana hâlâ mülakat sonuçları bile açıklanmayan 25 bin öğretmen bu sonuçları ve sonuçlar ardından atanmayı beklerken ilçe milli eğitimlerin ücretli öğretmen duyurusuna çıkmış olmaları, yapılacak 25 bin atamanın da açıkları kapatmayacağı anlamına gelmektedir. Ayrıca bu yıl 22 Temmuz’da yapılacak KPSS eğitim bilimleri sınavına girecek öğretmen sayısının 500 bini bulacağı tahmin edilmektedir. Geçen yıl kasım ayında yapılan norm güncellemelerinde sadece İstanbul’un öğretmen ihtiyacı 28 bin 700 olarak belirlenmişti. Bu yıl emekli olmak için başvuranları da eklediğimizde yapılacak 25 bin atamanın öğretmen açıklarını kapatmaya yetmeyeceğini söylemek mümkün.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler