Gençlik Bakanlığı da yaz kamplarını tarikatlara açtı

MEB’in ardından Gençlik Bakanlığı da yaz kamplarını tarikatlara açtı.

Yayınlanma: 12.07.2018 - 21:54
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul kapılarını açtığı dini örgütlenmelere, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da gençlik yaz kamplarına dahil ettiği ortaya çıktı.

Eski Bakan Osman Aşkın Bak’ın da Nurcu grupların etkinliklerine katıldığı belirlenirken, bakanlığın bu yıl 8 şehirde düzenlediği gençlik kamplarından bazılarına Nurcu grupları temsilcilerini konuşmacı olarak çağırdığı ve propaganda imkânı sağladığı öğrenildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 12 – 15 yaş grupları için “Ücretsiz Deniz Kampları”, 16 – 22 yaş grupları için “Ücretsiz Doğa Kampları” adı altında 8 farklı şehirde kamp düzenlerken, Tokat ve Mersin kamplarına ise yeni nesil Nurcu yapılanmalar olan “Çay House” ve “Hayalhanem” ekipleri çocuklara örnek olarak davet edildi. Sosyal medyada her alanda etkin rol alarak yüz binlerce gence ulaşan Nurcu gruplara, bakanların verdiği devlet desteği ile meşruluk kazandırmaya devam ediyor. Geçen öğretim yılında MEB’in verdiği izinlerle düzenlenen konferanslarla her yaş grubundan çocuğa Said Nursi ve Nurculuk propagandası yapan gruplara, yaz aylarında da Gençlik Bakanlığı’nın kamplarında faaliyet imkânı tanındı. Halen devam eden kamplarda, Gençlik Bakanlığı’nın Tokat Almus Kampı’na Bursa merkezli “Çay House”, Mersin Silifke Kampı’na da “Hayalhanem” grubu temsilcileri konuşmak üzere davet edildi. ‘Çay House’ adına Tokat kampına katılan Harun Serkan Aktaş’ın “Çay House ekibi olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın daveti ile gençlerle buluşup dertleşmek için Tokat Almus kampına misafir olduk. Çay var dediler kıramadık gençleri. Namaz ve gençliğe dair dersler yaptık. Ve en güzeli söyleşi sonrası kampın mescidinde 4 kere ayrı ayrı cemaat yapıldı hamdolsun” ifadeleri bakanlık imkânları ile yapılan eğitimleri gözler önüne serdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler