Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk özeleştiri ile başladı: Acele edersek eski hataları yaparız

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, milli eğitimde 'yeni döneme' ilişkin açıklamalar yaptı. Selçuk, "Bize biraz izin verin, çalışalım. Hemen bir şey beklerseniz eski hataları yaparız. Bu 50 senelik bir mesele" dedi.

Yayınlanma: 20.07.2018 - 10:48
Abone Ol google-news
<video:1032298>


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Bu beklentiyi karşılamak bir süpermen işi. Biz asla süpermen değiliz. Biraz sonra ceketimi çıkaracağım göreceksiniz. Bu sorumluluğun paylaşılması gerekiyor. İşbirliği ve güçbirliği ile yapmalıyız.

- 2 ay içinde 3 yıllık program açıklayacağız.

"OYUNUN ORTASINDA KURAL DEĞİŞTİRMEYECEĞİZ"

-Hiçbir öğrencimiz hiçbir velimiz sürprizle karşılaşmayacak. Oyunun ortasında kural değiştirmeyeceğiz. Elbette hatamız olacak beceremediğimiz şeyler olacak ama ilke olarak böyle bir yaklaşımımız olduğunu sizinle paylaşmaktan mutlu olurum.

"GÖREN OLMAYA ÇALIŞACAĞIM"

-Eğitimsel kavramlar konusunda eşitliği ikinci planda tuttum ana planda tuttuğum şey adalettir. Ben bakan olmaya çalışmayacağım gören olmaya çalışacağım. Bunu yaparken adaleti şiar edineceğiz. 

BİG DATA, YAPAY ZEKA, BLOCKCHAİN

-Big data ve yapay zeka konusunda çalışmalar yapılıyor. Blockchain konusunu araştırıyoruz.

"VASIF TEMELLİ İLERLEYECEĞİZ"

-Bir beceri ekosistemi nasıl oluşturulur bunu çok iyi biliyoruz. Diploma temelli değil vasıf temelli ilerleyeceğiz. 360 derece bir bakanlık göreceksiniz.

"EĞİTİM EN MUHAFAZAKAR KURUMDUR"

-Eğitim en muhafazakar kurumdur. Çünkü çocukların hayatıyla ilgili bir konu var. Veliler elbette muhafazakar olacaklar. Ama bu muhafazanın bizi nasıl zehirlediğini nasıl toksik bir atmosfer oluşturduğunu da birlikte paylaşmak zorundayız.

-Sosyal medyayı takip eden iyi bir ekip kurduk.

"50 SENELİK MESELE"

-Bize biraz izin verin, çalışalım. Hemen bir şey beklerseniz eski hataları yaparız. Bu 50 senelik bir mesele.

"SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİLDİR"

-Sistem teorisi açısından baktığımızda herhangi bir sınavın değiştirilmesi sistem değişikliği değildir. Uygulama değişmiştir. Eğitimin dilinde öyle bir karmaşa var ki. Bir uygulamada yapılan değişimi insanlar sistem değişikliği olarak algılıyor. Bizim açık denizde giden büyük bir gemimiz var. Gemiyi kenara çekme şansımız yok. Gemi yürürken tadilat yapacağız. Yenilenerek dönüşmekten bahsediyoruz.

<haber-yatay:1025408,1031086>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler