Jandarma yolu kesince bir seneleri yandı

Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinden geçen cumartesi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin 3 Ders Sınavı’na girmek için Van’a gitmek isteyen öğrenciler jandarma yolu kestiği için sınava giremedi.

Yayınlanma: 26.07.2018 - 21:46
Abone Ol google-news

Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinden geçen cumartesi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin 3 Ders Sınavı’na girmek için Van’a gitmek isteyen öğrenciler, yol üzerinde yakılan 4 TIR nedeniyle mağdur oldu. Güvenlik nedeniyle yolu kesen jandarmalar, alternatif bir yol önermeyince, öğrenciler sınava gidemedi.

Yolda bekleyen görevlilere ve Açıköğretim yetkililerine durumu açıkladıklarını belirten öğrencilerden Emrah Güneysu, “Bu sınavda mazeret kabul edilmiyor, ama güvenlik güçlerinin zaafından kaynaklanan bir durumun sorumluluğu bize yüklenemez. Sınav hakkımızın tanınmasını istiyoruz” dedi.


Mazeret reddedildi

Sınava gitmek için Doğubeyazıt’tan minibüsle yola çıktığını, araçta kendisi gibi sınava girmek için yola çıkan en az 10 öğrenci daha bulunduğunu belirten Güneysu, “Yolda yanan TIR’lar vardı. Askerlere sınava yetişmek zorunda olduğumuzu söyledik. Ancak onlar ‘Söndü’, ‘Sönmek üzere’ diyerek bize ne yol verdiler ne de alternatif yol gösterdiler. Durumu telefonla Açık Öğretim Temsilciliği’ne de bildirdik ama onlar da çözüm bulamadılar. Sınav saat 15:00’te başlıyordu. Ama bizi yolda üç buçuk dört saat kadar bekletince, sınava yetişemedik. Yolda çok sayıda araç birikmişti. Sonradan öğrendim ki diğer araçlarda da sınava girmek için yola çıkan öğrenciler varmış. Hepimiz mağdur olduk. Ben belki de bu sınavı geçip, mezun olacaktım. Bu sınav için hiçbir mazeret kabul edilmiyor. Ama bu bizden kaynaklanan bir mazeret değil” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler