Eğitim eşitsizliğini tersine çevirenler

Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için “Herkese, Her Yerde, Dünya Standartlarında, ve Bedelsiz Eğitim” hedefi ile yolan çıkan Khan Academy Türkçe’nin çevirmenleri, eğitimdeki eşitsizliği tersine çeviriyor.

Yayınlanma: 14.08.2014 - 10:15
Abone Ol google-news

Dünyadaki eğitim reformunun öncülerinden olan online eğitim platformu Khan Academy, matematikten finansa, fen bilimlerinden uzay bilimlerine kadar sayısız içeriğe internet üzerinden ulaşılabildiğiniz bir site.

Khan Academy’nin Türkçeleştirilmesi için bir STFA vakfı olan Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı tarafından yürütülen çalışmalara ise birçok öğrenci, öğretmen, sanatçı ve işadamı destek veriyor.

Khan Academy Türkçe’nin gönüllü çevirmenleri arasında, her yaş ve meslek grubundan insan var. Çoğunluğunu öğrenci ve öğretmenlerin oluşturduğu çevirmenlerin içinde üst düzey yöneticilik yapıp emekli olmuş gönüllüler bile bulunuyor.


Günde ortalama 3-5 saat

Çeviriler için ortalama günde 3-5 saat kadar vakit ayırdıklarını söyleyen çevirmenler, önemli olanın harcadıkları süre olmadığını vurguluyorlar. Amaçları yaptıkları çevirilerle daha çok çocuğa ulaşmak ve dünya standartlarında ve ücretsiz bir eğitim kaynağını Türkçe olarak var edebilmek.

Siz de gönüllü olabilirsiniz

Khan Academy Türkçe’ye gönüllü çevirmen olmak ve eğitimde fırsat eşitliğine bir katkı da siz yapmak isterseniz, [email protected] ‘ye mail atarak başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru sonrası, uzmanlık alanlarına göre gönderilecek bir deneme çevirisi ile uygun görülen adaylar çevirmen olarak ekibe katılabiliyor. TEVİTÖL, Koç Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi, TED Koleji ve Robert Kolej gibi okullardan öğrenciler, çevirileri ile Khan Academy Türkçe’ye destek olurken, bugüne kadar 250’den fazla çevirmenin katkılarıyla Türkçeleştirilen 2500’den fazla ders videosu www.khanacademy.org.tr adresinde yayınlanıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler