Kayıtlara 5 gün kaldı ama tercih sonuçları açıklanmadı

YKS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş. Milyonlarca üniversite adayı tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Yerleştirme sonuçları, hangi gün açıklanacağı merak edilirken, üniversite kayıt işlemleri 3 Eylül 2018 tarihinde başlıyor.

Yayınlanma: 28.08.2018 - 11:59
Abone Ol google-news

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından YKS tercih sonuçları, ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı resmi olarak açıklanmadı. KPSS sonuçları, ÖSYM sınav takvimi içerisinde açıklanırken sınav merkezinin aynı gün içerisinde sonuçları açıklar mı, sorusu gündemini koruyor. Tercih sonuçlarını bekleyen öğrenciler, sosyal medyadan kurumu tepki gösterirken, ÖSYM bu konuda henüz bir açıklama yapmadı. Üniversite yerleştirme sonuçları, hangi gün açıklanacağı merak edilirken, üniversite kayıt işlemleri 3 Eylül 2018 tarihinde başlıyor.

YKS sonuçları, ÖSYM’nin sonuç sayfasında 31 Temmuz tarihinde açıklandıktan 14 gün sonra başvurular başladı, 14 Ağustos 2018 tarihinde sona erdi. Başvuruların ardından 13 gün geçerken, kurum tarafından merak edilen tercih başvuru sonuçları, ne zaman hangi tarihte açıklanacağı merak ediliyor.

 NE ZAMAN HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

 Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercihleri üzerine kurumdan resmi açıklama yapılmadı. Sınav sonuçları için ÖSYM resmi açıklamada bulunurken, tercihler üzerinden resmi açıklama yapmıyor. Geçen seneler üzerinden tercihlere dair sonuçlar başvuruların ardından 15 gün sonra açıklanıyor. Tercih sonuçları 29 Ağustos – 1 Eylül 2018 tarihleri arasında açıklanması bekleniliyor.

 KPSS lisans sonuçları, ÖSYM sınav takvimi içerisinde 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanıyor. ÖSYM'nin eski başkanlarından Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversite tercihlerinin 31 Ağustos'ta açıklanacağını söyledi. Aynı gün içerisinde iki önemli sınav sonuçları bu zamana dek açıklanmazken gözler Cuma gününe çevrildi.

TYT sınavına 2 milyon 381 bin 412 kişi başvururken, sınavı geçerli olan kişi sayısı 2 milyon 260 bin 273 kişi olarak açıklandı. AYT sınavına 2 milyon 19 bin 564 kişi başvururken, sınavı geçerli olan kişi sayısı 1 milyon 877 bin 568 kişi olarak açıklandı. YDT sınavına 131 bin 423 kişi başvururken, sınavı geçerli olan kişi sayısı 109 bin 593 kişi olarak açıklandı.

 ÜNİVERSİTE BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

 Tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra üniversite kayıtları ne zaman, hangi tarihte yapılacak sorusunu soranlar için resmi açıklama yapıldı. Buna göre kayıtlar 3 Eylül 2018 tarihinde başlıyor, 7 Eylül 2018 tarihinde sona eriyor.

 2018 ÜNİVERSİTE EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ

 Tercihlerin açıklanmasından sonra kayıt işlemleri başlarken 2018 yılında üniversiteler ne zaman açılacak, sorusunu soranlar için YÖK’ten gelen açıklamaya göre resmi açılış tarihi 24 Eylül 2018. Üniversiteler bir hafta önceden veya bir hafta sonrasından eğitim-öğretim dönemini başlatıyor.

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Kayıtların başlamasına çok az bir zaman kalmasına rağmen tercih sonuçlarının açıklanmamasına tepki gösteren öğrenciler, sosyal medya üzerinden tepkilerini #tercihimiaçıkla başlığı ile dile getiriyor. Başlık Twitter'da uzunca bir süre popüler başlıklar (trend topic) arasında ilk sırada yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler