Üniversite kayıtları başladı. Üniversite kayıtları nasıl yapılır? Üniversite kayıt belgeleri neler? 2018 kayıt detayları…

Üniversiteye kayıt olacak öğrencilerin kafasını karıştıran sorunların başında elektronik kayıt konusu geliyor. YKS tercih sonuçları açıklandı şimdi sıra üniversite kayıtlarına geldi. Üniversite kayıtları nasıl yapılır; e-kayıt, elektronik kayıt nasıl yapılır; üniversite kayıt belgeleri nelerdir? İşte detaylar...

Yayınlanma: 03.09.2018 - 12:32
Abone Ol google-news

Üniversiteye kayıt olacak öğrenciler kayıt tarihlerini, e-Kayıt hakkında bilinmesi gerekenleri merak ediyor. Peki üniversite kayıtlarında elektronik kayıt işlemi zorunlu mu? Birçok üniversiteye göre elektronik kayıt zorunlu bir işlem değil. Bazı bölümlerde elektronik kayıt yaptırmak mümkün olmuyor. Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmedi. İşte üniversite kayıtları için gerekli belgeler…

Üniversite kayıt belgeleri neler?

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

Kayıtlar hangi tarihler arasında yapılacak?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 03-05 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.

 Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmeyecektir.

E-kayıt nasıl yapılır?

 Öğrenciler E-Devlet platformundaki “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp üniversiteye e-kayıt yapabilecekler.

 AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ KAYIT İŞLEMLERİ 

Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.

Anadolu üniversitesi 2018 – 2019 Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıt yenilemeleri 24 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak ve 05 Ekim 2018 cuma günü sona erecek. Yani toplamda 12 gün sürecek.

AÖF kayıt için gerekli belgeler

1)Öğrenim Belgesi

2) Askerlik Durumu Beyanı (sadece erkek adaylar)

3) Fotoğraf

4) İnternet Başvuru Belgesi

5) Fotoğraflı-İmzalı Form

6) Öğrenci Bilgi Formu

7) Kayıt Bilgileri Sorgulama

AÖF Harç ücreti hangi bankaya yatırılmalı?

Kredi Kartı/Banka Kartıyla, Ziraat Bankası ATM'lerinden (kartlı veya kartsız), Mobil Bankacılık veya İnternet Bankacılığından gerçekleştirebilirler.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler