Eğitimde yeni rota belli oldu: Öğretmenler özel eğitilecek

Milli Eğitim Bakanı, yeni eğitim dönemindeki rotayı açıkladı.

Yayınlanma: 03.09.2018 - 22:33
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mesleki Çalışma Programı’nın başlangıcı dolayısıyla TRT Haber ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yapılan canlı yayında, okullarda ders başı hazırlığı yapan yaklaşık 1 milyon öğretmene seslendi. Bakanlığın Başöğretmen Salonu’nda düzenlenen programda, öğretmenlerin çocukların hamurunu her gün kardığını ve toplumun inşasını üstlendiğini belirten Selçuk “Önümüzdeki süreçte, öğretmenlerin çok daha donanımlı, çok daha iyi yetişmiş bireyler olarak sistemimize girmesini sağlamak için çok büyük çaplı öğretmen eğitimi projeleri başlatacağız” diye konuştu. Bakan Selçuk, “Öğretmen Ziya Selçuk olarak yanınızdayım. Hep arkanızda bir destek olarak bulunacağım. Hiçbir görüş, ideolojik ayrılık çocukların hakkını teslim etmekten bizi alıkoymamalı” ifadelerini kullandı.

Köklü değişiklik

Selçuk, iyi eğitimi verecek olanların öğretmenler olduğuna dikkati çekerek, “Doğru eğitimi büyük binalar değil, büyük insanlar verir. Güçlü bir şahsiyet olabilmek, öğretmenin kendisini yetiştirmesinden geçiyor. Öğretmenlik çocuklara bir şey öğretmek değildir. Öncelikle ve hassaten öğretmenin kendi olgunlaşma serüvenidir. Çocukları ancak ve ancak kendimize yatırım yaparak zengin kılabiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

Selçuk, Bakanlık olarak bir paradigma değişikliği içinde olduklarını ve ekim ayında yapılacak makro plan sunumunda bu değişikliğin detaylarını açıklayacaklarını belirterek, “1970’lerden beri eğitim sistemimizin istikametinde bir değişiklik, bir kayıp var. Dünyanın 4’üncü büyük kırılmasına şahit olacağımız bir döneme giriyoruz. Bu, bizim için günlük operasyonlarla gerçekleştirilecek bir dönüşüm değil, çok daha büyük değişiklik, ekosistemin tümüyle değiştirilmesinin gerektiğini bir durum. Bugün bunu dönüştürmenin zihniyet tarafındayız” diye konuştu.

Çok öğrencili bir ülke

Bakan Selçuk, eğitime dair yapılacak kapsamlı değişiklikleri ekim ayında açıklayacaklarını da duyurdu.

Türkiye’de 17.5 milyon öğrenci ve 915 bin öğretmen olduğunu hatırlatan Selçuk, öğrenci sayısının yaklaşık 150 ülkenin nüfusundan daha fazla olduğunu belirtti. Selçuk, hakkı verildiğinde bunun büyük bir nimet, hakkı verilmediğinde ise büyük bir külfetin habercisi olduğunu, en küçük değişikliğin on binlerce öğretmeni ve yüz binlerce öğrenciyi etkilediğini ifade etti.  

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler