TEOG sonuçları yarın açıklanacak

TEOG sonuçlarının yarın açıklanmasının ardından sıra nakillere gelecek.

Yayınlanma: 20.08.2014 - 23:48
Abone Ol google-news

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) yerleştirme sonuçları yarın açıklanacak. Boş kalan kontenjanlar için nakil işlemleri ise 25 Ağustos’ta başlayacak. Özel okullara bu yıl çok talep oldu ama henüz kesin kayıtlar yapılmadı. Öğrencilere “garantili yer” açıldı. Bunun nedeni de ister tercih yapmış, ister yapmamış olsun, isterse de okuduğu özel ilköğretim okulunun lisesine geçecek olsun tüm 8. sınıf öğrencilerinin 22 Ağustos’ta bir devlet lisesine yerleştirilecek olması.

Özel okul isteyen veliler, 25 Ağustos’ta çocuğunun yerleştiği devlet okuluna gidip ıslak imzalı dilekçe vererek öğrencinin kaydını alacak. O zaman o okulda boşluk olacak.

Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Gülan, özel okullara büyük talep olduğunu belirterek bunun nedenlerini şöyle sıraladı: “Birincisi, veliler devlet okuluyla ilgili sonucu bilmiyor o yüzden panik halinde özel okula ön kayıt yaptırdılar. İkincisi, hangi dilimde kaç öğrenci olduğu bilinmediği için taban puanlar düşük açıklandı. Üçüncüsü de bütün okullar Anadolu lisesi olduğu için Anadolu liselerine güven azaldı.”

Uğur Hazırlık Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil, şu uyarılarda bulundu: “Okullara başvuru yapan öğrenciler puan üstünlüğüne göre nakil olacak. 29 Ağustos günü saat 19’da nakil yerleştirme işlemleri tamamlanacak. Yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri benzer biçimde eylül ayı sonuna kadar haftalık dönemler halinde devam edecek ve her dönem için ayrı başvuru yapılacak. Nakil başvurusu, eylül ayı sonuna kadar puan barajı olmadan devam edecek. Bu nedenle veliler 25 Ağustos’ta başlayıp eylül sonuna kadar devam edecek nakil sürecini dikkatli takip etmeliler. Bu takip sırasında öğrencinin puanı çok düşük olsa bile yüksek puanlı öğrencilerin yerleştiği okullara yerleşebilme şansları olacak.”

 

Teşvik uyarısı

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği ve Özel Okullar Kayıt Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, eğitim desteği için başvuracak velilere şu uyarıda bulunuldu: “8. sınıfı tamamlayarak ortaöğretime başlayacak öğrencilerin yerleştirme sonuçları 22 Ağustos’ta yayımlanacaktır. 23 -24 Ağustos tarihleri hafta sonu tatiline denk geldiğinden ve 25 Ağustos bu desteğe başvuru için son tarih olduğundan, destekten yararlanmak isteyen velilerin şimdiden kılavuzda belirtilen evrakı tamamlamaları ve en geç 25 Ağustos tarihinde yerleştirildiği resmi okuldan başvuru yapmaları yararlı olacaktır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler