İmam hatip israfı

Antalya Muratpaşa’da imam hatip ortaokulu olmasına ve yeterli öğrenci bulunmasına karşın normal bir ortaokulda imam hatip sınıfları açıldı. 5 öğrenciden oluşan sınıf için günde 36 saat ek ders ücreti ödeniyor.

Yayınlanma: 19.09.2018 - 22:07
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı’nın birçok okulu imam hatipleştirme projesi, Antalya’da özel sınıflara dönüştü. Bölgede imam hatip ortaokulu olmasına ve yeterli öğrenci olmamasına karşın normal bir ortaokulda imam hatip sınıfları açıldığı ortaya çıktı.

Velilerin sürece tepki gösterdiğini belirten Tüm Öğrenci Velileri İşbirliği Derneği (TÖVİŞ) Başkanı Feray Atalay, “Öğretmenler odasını kapatmak pahasına 5 öğrenciden oluşan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ‘olur’ alınarak açılan sınıf için günde 36 saat ek ders ödemek israftır” dedi.

Muratpaşa’da Vali Hüsnü Tuğlu Ortaokulu’nda, ‘özel’ bir imam hatip sınıfının oluşturulması ve okula imam hatip tabelasının eklenmesi tepki aldı. TÖVİŞ Başkanı Atalay, okulda daha önce de yeterli öğrenci olmamasına karşın imam hatip sınıfı açıldığını ve 7. sınıfta 8 öğrenci bulunduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler