Velilerden ‘dayatma’ isyanı

Anadolu liselerini tercih eden ancak açıkta kalan öğrencilere imam hatip ya da meslek liseleri öneriliyor. Veliler Ümraniye’de hak aradı.

Yayınlanma: 20.09.2018 - 21:19
Abone Ol google-news

Liselere yerleştirme sisteminde Anadolu lisesi istediği için açıkta kalan öğrenci velileri, sorunlarına çözüm getirilmeyince milli eğitim müdürlükleri önünde nöbet tutmaya başladı. Velilelere çözüm olarak imam hatip ya da meslek lisesi önerildi.

Liselere yerleştirme sisteminde Anadolu lisesi istediği için açıkta kalan öğrencilerin sorunları halen çözülemedi. İstanbul Ümraniye’de milli eğitim müdürlüğü önünde bir araya gelen veliler açıkta 203 öğrencinin bulunduğunu belirtti. Velilerden Meryem Aktaş,  ‘’En fazla 10 kişi özel okula kayıt olur.

Gerisi mağdur bekliyor. Hep Anadolu lisesi istedik. Yaz başından beri tercihleri yaptık ama çıkmadı. Hep ‘bekleyin’ diyorlar bize. ‘Meslek seçerseniz hemen yarın girer’ diyorlar. Hani çocuklar istediği okula gidecekti. Ne oldu? Bize neden dayatma yapılıyor? ‘Meslekte, imam hatipte kontenjan var Anadolu’da yok diyorlar” dedi.
Telafisi yapılacak

Ümraniye’de milli eğitim müdürlüğü önünde saatlerce bekleyen veliler, bir yetkilinin ‘’Çocukların hepsi yerleşecek, telafisi yapılacak. 1-2 gün içinde de belli olabilir, daha sonraki günlerde de’’ açıklaması sonrasında dağıldı.   

Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım, daha önce uyarıda bulunduklarını hatırlatarak, “Çözüm çok basitti. Talep görmeyen imam hatiplerin Anadolu liselerine dönüştürülmesi gerekiyordu ama ısrarla, hükümetten gelebilecek siyasi baskı nedeniyle okulları çevirmek yerine var olan okulların sınıf kontenjanlarını artırarak çözüm bulmaya çalıştılar. Her öğrenci geleceğine kendisi karar verir. Çözüm bellidir. Öğrencinin talep ettiği okul türünü kaydetmek zorundalar” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler