Üniversite bölündü, eğitim kesintiye uğradı!

Hacı Bayram Üniversitesi’ne devredilen Gazi İletişim Fakültesi, tüm donanımını geride bırakarak apar topar yerleşik binasından çıkarılıyor.

Yayınlanma: 07.10.2018 - 21:45
Abone Ol google-news

Türkiye’nin en eski üç iletişim fakültesinden biri olan Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi, yeni oluşturulan Hacı Bayram Üniversitesi’ne devredilmesiyle yaklaşık yarım asırdır bulunduğu binasından eğitim yılının başlamasının ardından taşınıyor. Türk basınına yüzlerce çalışan yetiştiren fakülte, özel inşa edilmiş TV ve radyo stüdyoları gibi tüm donanımını geride bırakıyor.

İkiye bölünmesinin ardından Hacı Bayram Üniversitesi’nde kalan İletişim Fakültesi, uzun süredir kullandığı binasından çıkarılıyor. Fakülte binasının Gazi Üniversitesi’ne bırakılması nedeniyle iletişim eğitimi için yapılan donanımın ne olacağı ise meçhul.

Türkiye’nin en eski üç fakültesinden biri olan ve sektöre yüzlerce çalışan yetiştiren Gazi İletişim’in binasında fotoğraf stüdyosu, radyo stüdyosu ve asma tavanlı televizyon stüdyosu bulunuyor. Televizyon stüdyosu boyutları ve asma tavanı ile her türlü yapıma olanak sağlaması bakımından Ankara’da tek olma özelliğini koruyordu.

Bölünme öncesinde binada başlayan tadilatın eğitimi zora soktuğu, taşınmanın ise tamamen sekte vurduğu öğrenildi. Bu hafta içinde binanın boşaltılmasının tamamlanması beklenirken, yeni binada iletişim fakültesine ilişkin hiçbir donanım bulunmuyor.

Hacı Bayram Üniversitesi’nin fakülte için her şeyi sıfırdan yapması gerekirken, boşaltılan binadaki donanımın ne olacağı ise bilinmiyor. Boşaltılan binaya Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin yerleşmesi bekleniyor. Fakültenin eski öğrencileri ise anılarının ve aidiyetlerinin de taşınmayla ortadan kaldırıldığına, eski mezunların almadıkları diplomalarını Gazi İletişim olarak değil Hacı Bayram İletişim olarak alacaklarına, artık olmayan bir okulda öğrenim görmüş durumunda kalacaklarına dikkat çekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler