Okullara ‘siyasi polis’ gibi güvenlik

15 Temmuz’un ardından ilan edilen OHAL ile Özel Güvenlik Birimleri’nin üniversitelerde yaptıkları tartışmalı müdahalelerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilköğretim, ortaöğretim ve liselere de benzer uygulamalar geliyor.

Yayınlanma: 15.10.2018 - 21:59
Abone Ol google-news

MEB, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan “Okullar ve Çevresinin Daha Güvenli Hale Getirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü” ile okullara özel güvenlik bulundurma zorunluluğu getirildi. Protokolde yer alan MEB’in özel güvenlik görevlisi çalışma talimatında, “Okul içinde meydana gelecek olaylarda müdahale edecek, siyasi bir yönünün bulunup bulunmadığı tespit edilecek” ifadelerinin yer alması dikkat çekti. 

Sürekli koordinasyon

“MEB’e bağlı resmi okullardaki öğrencilerin daha güvenli bir ortamda eğitim almalarını sağlama” gerekçesiyle imzalanan protokole göre; okul yönetimleri ile okulun bağlı bulunduğu güvenlik birimleri arasında sürekli koordinasyon sağlanacak. Okul özel güvenlik ve kolluk görevlilerinin okul giriş-çıkışını görebilecek ve ani gelişen olaylara müdahale edebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler